Speltips 26/6: Ungern – Belgien

Match: Ungern – Belgien
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 21:00 – Söndag 26/6

Ungern Logo               Belgien Logo

Ungern är på flera vis en av turneringens stora överraskningar så långt då man gick och vann grupp F, före Island, Portugal och Österrike. Man är således också obesegrade så långt in i turneringen och man är ett av blott 4 lag som gjort mål i samtliga sina gruppspelsmatcher. Segern mot Österrike med 2-0 var imponerande, mot Island kvitterade man sent till 1-1 och mot Portugal senast hade man ledningen både med 1-0, 2-1 och 3-2 innan matchen slutade 3-3. Man har egentligen haft alla typer av matchbilder så långt och faktum är att förbundskapten Bernd Storck ställt 3 olika elvor med annorlunda speltaktik i varje match. Huruvida han försöker sig på 4-1-4-1 som mot Österrike eller 4-2-3-1 som mot Portugal vågar vi inte sia om. Troligt är dock att han fått med sig att Belgien med sina individuellt skickliga spelare föredrar att få kontra på ytor och att han därmed försöker krympa ytorna bakåt för att själv ställa om när tillfälle ges. Italien straffade belgarna på så vis och Sverige gjorde det också bra även om man till slut förlorade med 1-0.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Ungerns landslag har byggts upp av en taktiskt skicklig förbundskapten med mestadels spelare från den inhemska ligan. Belgien är på många vis raka motsatsen och har ännu inte imponerat i turneringen, åtminstone inte som ett lag. Förbundskapten Mark Wilmots har egentligen inga meriter att visa upp som manager och det har lyfts kritik från många håll att han fick fortsätta leda den gyllene generation som Belgien har, efter det att man blev utslagna mot Argentina i VM’s kvartsfinal för 2 år sen. Nu fick han ändå chansen och han lyckades avancera från Sveriges grupp genom att slå Irland med 3-0 och Sverige med 1-0. Italien blev för tuffa och där blev det förlust med 2-0. Man har nästan en hel trupp med individuella stjärnor där Eden Hazard är den mesta lysande. De fyra offensiva spelarna har problem att forcera låga, kompakta försvar och i omställningarna man åker på känns laget obalanserat. Belgien är pressade att vinna här och fortsätta avancera på den vänstra och betydiligt enklare sidan av slutspelsträdet, där segraren i den här åttondelsfinalen får möta Wales i nästa omgång.

Belgien har gjorts till stora favoriter i det här mötet och favoriter ska man givetvis vara. Vi tycker ändå man gjorts till alltför stora favoriter och vi ser inte att Wilmots ska kunna skapa det lagbygge som krävs för att vinna turneringen, så här sent. Man har verkligen allt att förlora. Belgien är så skickliga individuellt och får man hål på Ungern kan man kanske kontra sönder motståndet i slutfasen av matchen. Av den anledningen väljer vi inte asian handicap som spelform här utan testar den raka ettan på att Ungern vinner efter 90 minuter. Om Ungern gör mål i ännu en match – och framför allt matchens första mål – blir det ännu enklare att försvara och därmed än mer press på Wilmots och det belgiska laget. Till 7 gånger pengarna tycker vi det är värt en peng.

Speltips: Ungern vinner till oddset 7,00
Spelbolag: Bet365 – Världens största spelbolag!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*