Speltips 26/1: Getafe – Celta Vigo

Match: Getafe – Celta Vigo
Marknad: Halvlek med flest mål
Speltips: 2:a halvlek
Odds: 2,10
Spelstopp: 20:45 – Måndag 26/1
Spelbolag: Bet365 – 1500kr insättningsbonus för nya spelare!

Getafe Logo               Celta Vigo Logo

Madrid-laget Getafe tar emot Celta Vigo med bara en ynka poängs säkerhetsmarginal ner till nedflyttningsstrecket. 1-0 hemma mot Malaga och 0-0 hemma mot Barcelona har varit höjdpunkterna under säsongen. Matcherna de ska vinna, eller åtminstone inte får förlora, har de allt som oftast kryssat. Det här är en sådan match som ska vinnas med tanke på hemmaplansfördel och att de möter ett lag blott 4 poäng högre upp i tabellen. Celta Vigo har liksom Getafe svårt att göra mål. Det har blivit en del i cupmatcherna under den här perioden, men bara 1 mål i ligan senaste 9 omgångarna duger inte och snart är de inblandade i bottenstriden på allvar.

Målen kommer som regel sent i matcherna. På Getafes 19 matcher så långt har 10 av dessa haft fler mål i andra halvlek än i första. Det i sig motsvarar ett odds på 1,90. Celta har haft fler mål i andra halvlek än första i 9 av 19 tillfällen vilket motsvarar ett odds ungefär det vi får i dag. Vad som blir än mer intressant är att båda lagen gör merparten av sina mål i andra halvlek. Getafe har gjort 10 av sina 14 mål i andra halvlek medan Celta Vigo har gjort 12 av sina 18 mål i andra halvlek. Det kan givetvis tolkas på många vis men jag har svårt att argumentera mot mig själv på att det inte skulle vara positivt för vårt spel.

Getafes unge mittback Velazquez som är på lån från Atletico Madrid är avstängd inför den här matchen. Han har varit ordinarie sista veckorna och har spelat i 8 av säsongens 19 matcher, så det kan komma kännas. Målvakten Guaita är fortfarande skadad och Codina fortsätter i målet där han släppt in mål i samtliga sina 3 matcher så långt, totalt 6 stycken. Hos Celta Vigo saknar vi också en ordinarie mittback inför den här matchen då Fontas kommer saknas i 3-mannabacklinjen. Han har spelat 16 matcher och hoppat in vid ett tillfälle så långt i år. Till trots för generellt målsnåla matcher har lagen bara spelat 0-0 vid 3 tillfällen på totalt 37 matcher.

Sett till trolig matchbild och statistik tyder det på att 2,10 ska vara ett bra odds sett till sannolikhet – och då spelar vi!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*