Speltips 25/9: Luleå – Skellefteå

Match: Luleå – Skellefteå
Marknad: 1-x-2
Speltips: Skellefteå
Odds: 2,65
Spelstopp: 19:00 – Fredag 25/9
Spelbolag: 24hbet

Luleå HC                SAIK Hockey
Hockeysäsongen är igång, men ändå spelas det fotboll runt om i världen. De stackars spanjorerna får inte njuta av hockey utan för nöja sig med substitut som Valencia – Granada i La Liga. Spelbloggare.se har ett speltips för den matchen.

Långt uppe i Norrland spelas det hockey under fredagen. Luleå tar emot Skellefteå hemma i Coop Norrbotten Arena. Det är två lag som tippats uppe i toppen inför säsongen och har höga krav att leva upp till.

Jacob Micflikier har inlett säsongen bra och med 4 poäng på de inledande 2 matcherna lever han upp till höga kraven om att han ska komma in och leda offensiven. Luleå får dock klara sig utan Bill Sweatt i den här matchen, då han är avstängd. Det blir självklart ett avbräck, då han är tänkt som en länk i förstakedjan. Som vi var inne på i våran guide inför SHL så anser vi dock att hypen kring Luleå är lite för stor. Det faktum att man inte bara förlorade hemma mot Förlunda i senaste omgången, utan bara fick iväg 18 skott på mål i hela matchen, borde vara ett oroande tecken för luleåsupportrarna.

Skellefteå åkte också på en förlust i förra omgången. Men det var på bortaplan mot Djurgården och man skapade ändå chanser och vann skotten med 32-24. Det är ett par mindre skador som stör inför matchen, men inga nyckelspelare verkar ska saknas i mötet mot Luleå. Det känns som att Skellefteå har ett mer komplett lag så vi är inne på att spela på att Skellefteå vinner under ordinarie tid. De 2,65 som 24hbet erbjuder på Skellefteåseger köper vi rakt av.

Speltips: Skellefteå vinner till oddset 2,65 på 24hbet.

2 kommentarer

 1. Inga skador? Skellefteå saknar flera spelare, bland annat Ritola som gjorde 32 poäng på 42 matcher förra säsongen och som spelade i NHL så sent som 2012.

  Dessutom verkar du helt ha missat att Luleå bortaslog Färjestad i tisdags och att Skellefteå föll mot ett bottenlag från Slovakien i tisdags?

  Eller fakta som att Skellefteå förlorat fyra av de fem senaste borta mot Luleå.

  • Nja, skrev inte att det inte var skador, utan att inga nyckelspelare saknas och dit räknar jag inte Ritola.

   I mina ögon saknar CHL matcher relevans, men det är fritt fram för andra att göra andra värderingar.

   Det handlar om hur man själv bedömer vinstchansen kontra det odds som erbjuds.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*