Speltips 25/1: Burnley – Derby County

Match: Burnley – Derby County
Marknad: Över/under – Championship
Spelstopp: 20:45 – Måndag 25/1

Burnley FC Logo               Derby County Logo

En av få måndagsmatcher från de stora ligorna i Europa är den mellan Burnley och Derby County i Championship. För oss är det en riktigt spännande drabbning där Burnley tagit sig ur sin formsvacka och Derby befinner sig i den för tillfället. Med 7 respektive 6 poäng upp till direktplatserna till Premier League är detta en spännande match där inget av lagen kommer vara nöjda med 1 poäng. Det blir tufft oavsett men för att ha en chans att ta sig ikapp och förbi antingen Hull City eller Middlesbrough är 3 poäng ikväll nästan ett måste. Oddssättarna tycker detta ska vara en jämn drabbning med en svag fördel till Burnley. Vi lutar åt att Burnley skulle varit större favoriter här men vi håller oss gärna till en marknad per match och då finns värdet på överspelet här.

Det är inte så att allt talar för ett överspel men oddset som erbjuds är fenomenalt bra. Man kan också peka på att Burnley är i kanonslag och öser in mål framåt. 6 av de 7 senaste tävlingsmatcherna har gått över 2,5 mål där 0-0 mot Ipswich Town för några veckor sedan var enda ”plumpen”. Nu har man 3 raka segrar, alla på bortaplan, där också suvaräna Middlesbrough avfärdades med slutresultat 1-2.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Derby har fungerat bra defensivt tidigare under säsongen och på bortaplan snittas det inte ens 2 mål per match. Med det nämnt är man nu inne i en svacka och man har släppt in mål i sina senaste 5 tävlingsmatcher där enda segern kom mot League Two laget Hartlepool. Derby och kanske framför allt Tom Ince var i en glödande form dessförinnan och offensivt har man nu också fått förstärkning i form av Nick Blackman. 3 av de 5 senaste tävlingsmatcherna och 2 av de 3 senaste bortamatcherna har gått över 2,5 mål.

I övrigt finns det inte mycket av speciell information att rapportera kring lagen. Man spelade 0-0 i september när man möttes men det fanns gott om chanser och på inget vis en låst match. Det finns en möjlighet att båda lagen bromsas i sitt egna offensiva spel på grund av en rädsla att förlora. Vi ser dock hellre på en match med ett överspel i handen och här är oddset alldeles för högt, på 2,41, för att inte spela.

Speltips: Över 2,5 mål till oddset 2,410
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*