Speltips 24/9: Empoli – Atalanta

Match: Empoli – Atalanta
Marknad: 1-X-2
Speltips: Empoli vinner
Odds: 2,16
Spelstopp: 20:45 – Torsdag 24/9
Spelbolag: 24hBet – Satsar svenskt, med bäst odds på Allsvenskan!

 

Empoli Logo                Atalanta Logo

Förutom svensk fotboll bjuds det på ett fåtal andra matcher från Europas stora ligor under torsdagen. Från Serie A bjuds det på en match där Empoli tar emot Atalanta. Båda dessa lagen hamnade långt ner i fjolårets tabell, dock med säkert avstånd till Serie B. Båda lagen har stärkt sina trupper under transferfönstret och för Empolis del ska man försöka anpassa sig till nye Giampaolos spelfilosofi. Trots en medioker placering i tabellen fungerade försvaret ganska bra och man släppte faktiskt in mindre mål än till exempel Napoli som slutade på en femteplats till slut.

Målskyttet har också fungerat bra så långt och man har inte gått mållösa från någon av sina fyra inledande matcher. 23-årige Riccardo Saponara har varit helt makalös och levererat 4 mål och 2 assist från sin offensiva mittfältsposition. Olyckligtvis har man också släppt in mycket mål men vi tror mycket kan skyllas på högst kompetent motstånd i Chievo (1-3), Milan (2-1), Napoli (2-2) och Udinese (1-2). Man vann alltså sin första match senast mot Udinese och kryssade dessförinnan mot Napoli på hemmaplan, så trenden ser bra ut. Saponara fick en smäll senast och sägs vara osäker för spel. Som vi förstår det kommer han dock vara redo från start.

Atalanta har plockat ett poäng mer än Empoli så långt men motståndet har varit betydligt snällare i Inter (1-0), Frosinone (2-0), Sassuolo (2-2) och Verona (1-1). Man förlorade i premiären mot Inter men har sen dess vunnit mot en nykomling på hemmaplan och kryssat mot två högst mediokra lag. Mot Verona ledde man förvisso ända in i den sjätte stopptidsminuten. Rutinerade vänsterbacken Drame som fått en fin start på säsongen är osäker för spel på grund av skada.

Man spelade oavgjort i båda mötena förra året men innan dess har Empoli haft ett övertag. Det spelas en del oavgjort från båda lagen men hemma- och bortastatistiken i Italien stärker ändå vår beräkning på att 2,16 i odds hos 24hBet är för högt och vi spelar den raka ettan när Empoli äntligen får möta ett drägligt motstånd.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*