Speltips 24/10: Leicester City – Crystal Palace

Match: Leicester City – Crystal Palace
Marknad: 1-X-2
Spelstopp: 16:00 – Lördag 24/10

Leicester City Logo               Crystal Palace Logo

Två lag som börjat bättre än förväntat är Leicester och Crystal Palace som efter nio omgångar spelat ihop 16 respektive 15 poäng, på plats 5 och 6 i tabellen. Frågan är vilket av lagen som eventuellt ska etablera sin tidiga topplacering och vilket som kan komma att tappa flera placeringar i en tät tabell.

Vi tror hemmalaget Leicester har goda chanser att vinna till fint odds. Fotbollen har varit frejdig så långt och som det ser ut kommer man vara ett hot framåt mot samtliga lag i ligan. Bara City och West Ham har gjort fler mål. Försvaret, och då speciellt mittförsvaret, ser dock bräckligt ut. Man har förlorat mot Arsenal och kryssat både mot Southampton och Tottenham. Motståndet utöver det har i ärlighetens namn varit högst mediokert och det här kommer bli en fin värdemätare.

Man möter ett Crystal Palace som har ett relativt stabilt försvar och är blixtsnabba i sitt kontringsspel. Man har mött betydligt bättre motstånd än Leicester, där man stått för hedervärda insatser men ofta ofta förlorat knappt. Mot de på förhand sämre lagen har man vunnit utan att på något sätt imponera. Med spelarmaterialet och Pardews spelidé passar det inte helt att föra matcher.

Man kan också fråga sig var man ska hämta målen från då man är försvagade offensivt. Dwight Gayle (5 mål) är avstängd medan Wickham och Chamakh (2 mål) saknas. 5 av lagets 8 senaste gjorda mål har faktiskt kommit på straff och det kan man kanske inte fortsätta räkna med match efter match.

Leicesterspelarna verkar sprudla av självförtroende och man har gjort 2 mål eller mer i 5 raka matcher och 7 av de spelade 9 så långt. Man är faktiskt obesegrade i 12 av sina 13 senaste matcher i Premier League och man borde kunna lirka in något mål här också medan Crystal Palace inte ser lika starka ut framåt.

Speltips: Leicester vinner till oddset 2,28
Spelbolag: Matchbook – Trada odds på Matchbooks oddsbörs!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*