Speltips 24/10: Engelsk fotboll på Stryktipset

VinnOnlines redaktion har tillsammans prickat 13 rätt vid ett flertal tillfällen, både med matematiska och egenkomponerade reducerade system. Med förhoppningen att hjälpa dig till storvinsten kommer vi därför att ha ett inlägg varje vecka där vi går igenom helgens stryktipsrad.

Den här veckans kupong domineras av fotboll från England med en match från Allsvenskan på sista raden. Som vi redan konstaterat i vår tidiga oddsanalys av stryktipset och i vårt speltips för Falkenberg – Djurgården så har vi en given spik där. Systemförslaget blir ett M-128 med 7 halvgarderingar.

1. Aston Villa – Swansea (1X)
Tim Sherwood sa i veckan att det var tråkigt att titta på Villa och att han senaste matcherna varit uttråkad och inte förstått varför laget inte spelar alls den fotboll som han skickar ut dem att spela. Den enkla lösningen är självklart att de är för dåliga men det blir också svårt att spela sämre. Swansea är nu inne i en rejäl svacka och borta är man inte alls lika farliga som hemma. Opinionen har vänt under veckan och vi ändrar vår tidiga tvåa till en utgångsetta med tidig gardering på krysset.

2. Leicester – Crystal Palace (1)
Streckfördelningen här gör att stryktipsvärdet ska vara på tvåan men med oddsen som erbjuds online har vi valt att skriva ett speltips för ettan. Vi tror Leicester vinner och då ettan inte är rejält överstreckad väljer vi att fasa samman med vårt speltips och spika. Dwight Gayle som gjort 5 mål för Palace saknas på grund av avstängning och man har gjort 5 av sina senaste 8 mål på straff. Leicester kan göra mål hur som helst och har gjort minst 2 mål framåt i 5 raka matcher och i 7 av sina senaste 9.

3. Norwich – West Bromwich (1X)
En på papperet ganska tråkig match och vi räknar med att WBA kommer för att döda matchen och kanske sätta en fast situation. Norwich är normalt sett glada att anfalla men det kan bli svårt här när WBA täpper till ytorna. Det blir ett utgångskryss och utan ett tidigt mål kommer det bli en väldigt trist tillställning. Pulis är en mästare på att åka och fixe en pinne borta och han gör det återigen idag. Ettan är nästa tecken att plockas med utifrån chans och streckprocent.

4. Stoke – Watford (1)
Stoke har en något orättvis placering i tabellen sett till hur bra fotboll som har spelats. Det har varit en del dåliga domslut och tuffa matcher. Nu har man vunnit de senaste 3 borta, alla med 1-0 och spelet har sett bra ut. Bojan är tillbaka från skada och styr allt på mittfältet och nu är det dags att börja plocka upp poäng hemma också. Watford började stabilt men har svårt att hitta målet lika ofta som i Championship och det känns som man kommer få slåss i botten den här säsongen. På Brittania kommer man inte räcka till och vi spikar Stoke trots att man är rejält överstreckade. Någonstans måste man hämta sina spikar från.

5. West Ham – Chelsea (2)
West Ham är ett av de lagen som verkligen har överpresterat vilket nu har satt ännu mer press på Bilic hur han hanterar när de dalar ner i tabellen igen. Mycket har byggts upp på hur laget har spelat på bortaplan där man helt har kunnat kontra utan press på sig. Hemma på Upton Park är publiken dock otålig och det blir snabbt gnälligt om det inte spelas attraktiv fotboll, problemet är när man försöker det förlorar man. Chelsea är på gång igen efter segern senast och har inte råd att tappa fler poäng. Vi utgår från en tvåa som ändå betalar bra, men garderar tidigt med ett kryss.

6. Bolton – Leeds (1X)
Utgångstanken håller än och vi får med 66% av strecken med 1X, i en match som värderas ganska lika av spelare och spelbolag. Det är usel form på båda lagen men Bolton har i ärlighetens namn haft en del stolpe ut. Trots att man ligger sist i tabellen har man bara förlorat 1 av sina senaste 5 hemmamatcher. Det blir ingen enkel sak för Leeds och nye managern Steve Evans att vinna borta på Macron Stadium.

7. Charlton – Brentford (X2)
Oddsen visar en av de absolut jämnaste matcherna på kupongen men svenska folket överstreckar Charlton rejält, antagligen på grund av hemmaplan och okunskap. Man har bara plockat 2 poäng i sina senaste 8 matcher och ligger på nedflyttningsplats. Brentford kommer till den här matchen med två raka segrar i bagaget och 10 inspelade poäng på sina senaste 8 matcher. Alou Diarra saknas för hemmalaget på grund av avstängning.

8. Huddersfield – Derby (X2)
Med krysset som utgångstecken har Derby streckats alltmer under veckan och skulle man bara gå för värde måste Huddersfield med. De är streckade 17% och man är svårspelade som lag. Ibland måste man dock också gå på känsla och här känns Derby som ett mycket bättre lag och man är dessutom obesegrade i 7 raka matcher där man vunnit 5 av dessa. Vi tror på tvåan men hoppas på krysset.

9. Hull – Birmingham (1)
Toppmöte där vi får se vem som tar ett grepp om andraplatsen i tabellen. Hull är obesegrade i 7 raka matcher, ligacupen medräknad. Birmingham å andra sidan har 4 raka segrar och parkerar just nu på andraplatsen i tabellen. Alltid svårt att vinna i Championship men motståndet har inte varit av hög klass. Kan bli ett målsnålt möte men Hull är det bättre laget och är inte så hårt streckade sett till chanserna. Vi spikar!

10. Nottingham – Ipswich (X2)
Nottingham är rejält överstreckade för att vara ett lag som inte vunnit och förlorat 3 av sina 5 senaste matcher. Man saknar också lagkaptenen Mills i mittförsvaret och Lansbury på det defensiva mittfältet, på grund av avstängning. Ipswich har inlett säsongen bättre totalt sett men har heller inte rosat marknaden på sistone med ingen seger och 3 förluster sina senaste 6 matcher. Vi håller dock Ipswich som det bättre laget och med det givna spelvärdet är X2 ett enkelt valt.

11. Queens Park Rangers – MK Dons (X2)
Två lag ur form där QPR överstreckats kraftigt och märkligt nog är den största favoriten på kupongen i skrivande stund. Man har bara 1 seger i sina 7 senaste matcher och saknar båda Charlie Austin och Jamie Mackie på grund av skada. Vi är ute efter de stora pengarna och hoppas på en inte otrolig rensning bland kupongerna genom att strecka X2.

12. Wolverhampton – Middlesbrough (X)
Anfallaren Nouha Dicko skadad för Wolverhampton som nu förlorat två raka matcher och fallit till plats 12 i tabellen. Middlesbrough är heller inte i någon toppform har har bara plockat ett poäng i sina tre senaste matcher. Man har dock fler poäng med sig sen tidigare och har slagläge från sin sjätteplats. Man var understreckade tidigare i veckan men har nu fått fler streck på sig och utgångskrysset ser bra ut där det står. Ta med nästa tecken på magkänslan.

13. Falkenberg – Djurgården (2)
Djurgården är rejält understreckade och vi har redan rekat Djurgården som ett speltips till 2,54. Falkenberg säkrade risken för direktnedflyttning efter att ha slagit Åtvidaberg med 6-0 senast och tydligen värderas chanserna enligt modellen motivation slår klass. Man ska försöka klara direktkontrakt genom att minst slå antingen Djurgården eller Elfsborg i sista omgångarna. Man övervärderas kraftigt och vi spikar tvåan. Mrbati är avstängd för sitt Djurgården.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*