Speltips 23/3: Gibraltar – Liechtenstein

Match: Gibraltar – Liechtenstein
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 20:00 – Onsdag 23/3

Gibraltar              
Två blåbärsnationer möts i en landskamp under onsdagen, då Liechtenstein inleder sitt träningsläger i Spanien med en avstickare till Gibraltar.

Men frågan är väl egentligen om Gibraltar ens förtjänar epitetet blåbärsnation, eller om man behöver hitta på en helt egen beteckning för dem? Tillsammans med Andorra var man enda lag i EM-kvalet som inte tog en enda poäng. Man var överhuvudtaget aldrig ens nära att ta en poäng bästa försöket att hålla siffrorna nere var när man ”bara” förlorade med 0-3 hemma mot Georgien. Samtliga spelare i landslagstruppen man tagit ut spelar till vardags i ligan i Gibraltar, som uppriktigt sagt håller riktigt låg klass. Scott Wiseman, som är lagets stora stjärna och stabil försvarare i Championship / League One i England, saknas på grund av skada här. Den spelare de har att luta sig mot istället är mittfältaren Liam Walker, som säsongen 2012/13 fick hyfsat med speltid i Portsmouth i League One och spelat i diverse klubbar i spanska tredjedivisionen, men som sedan sommaren 2014 spelar i ligan i Gibraltar.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Liechtenstein är inte mycket bättre, 11 av de 22 spelare man tagit ut håller vanligtvis till i Schweiziska fjärdedivisionen och de flesta andra spelar på liknande nivå. Men man har också en handfull spelare som spelar fotboll på hög nivå. Framförallt har man mittfältarna Sandro Wieser och Marcel Büchel i laget, som båda håller väldigt hög klass i det här sammanhanget. Man har dessutom trion Jehle, Kaufmann och Burgmeier från Vaduz, där Jehle och Burgmeier tillsammans har gjort mer än 200 landskamper. Det orosmoment som finns är att det är dags att spela in en ny mittback i landslaget. Efter 125 landskamper har Mario Frick tackat för sig och aviserat att han lägger av efter säsongen.

Det är sagt att det här inte är någon officiell landskamp, så lagen har därmed obegränsat antal byten och troligtvis kommer de att utnyttja det för att låta så många spelare som möjligt få speltid. Men Liechtenstein har inte bara bättre spets här, utan även breddspelarna ska vara en klass bättre än spelarna i Gibraltar. Liechtenstein ska vinna den här matchen utan problem, så länge de tar den på allvar.

Speltips: Liechtenstein vinner till oddset 1,76
Spelbolag: ComeOn

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*