Speltips 22/2: Har Everton vaknat till liv?

Match: Everton – Leicester City
Marknad: 1X2
Speltips: Everton vinner
Odds: 1,800
Spelstopp: 15:05 – Söndag 22/2
Spelbolag: ComeOn – Sätt in 100kr och spela för hela 500kr!

Everton FC Logo               Leicester City Logo

Everton är och sägs vara inne i en riktigt tung period och det är klart att de hade högre förhoppningar än att vara utslagna i de inhemska cuperna samtidigt som de bara ligger på en 12’e plats i ligan. Sanningen är dock att insatserna inte varit så illa i år om man bortser från förlusten mot Hull på nyårsdagen och formen ser också ut att vara på uppåtgående. Oavgjort mot Liverpool, Manchester City och West Bromwich i ligan, uttåg ur FA-cupen efter straffar borta mot West Ham och förlust borta mot Chelsea samt en bortaseger mot Crystal Palace och nu senast en respektabel 4-1 seger borta i Europa League mot Young Boys. Att de inte lyckades vinna mot West Bromwich var helt otroligt för de som såg matchen och då är det inte mycket kvar av resultaten att skämmas för. Det finns en del skador i truppen men startelvan ser riktigt stark ut och det måste vara positivt för laget att få göra 4 mål i veckan. Då gjorde också lagets målkung Lukaku ett hattrick så det bådar gott.

Leicester har det tyngre med 4 raka förluster i ligaspelet och nu senast slogs de också ut av hopplösa Aston Villa med 2-1 i FA-cupen. Det är inte det att Leicesters försvar läcker in många mål bakåt men att släppa in 2 mål mot ett Villa som bara lyckats göra 1 mål på drygt 13 timmars fotboll i ligan dessförinnan är inte bra. Leicester har nyligen gjort ett försök på att börja spela med 3 mittbackar och 2 wingbacks och det har inte sett så illa ut. Det är framför allt från kanten med Schlupp och Koncehesky det händer offensivt och de kan skapa problem även idag. Problemet är bara att de möter en av ligans bästa ytterbackar för tvåvägsspel i Coleman (som också gjorde mål senast) medan antingen Mirallas eller mer troligt Lennon spelar framför. Det kommer bli en jobbig afton och kanske kan det anses vara viktigare att hålla tätt tidigt än att försöka gå fram och hamna på hälarna när Everton bryter.

Vi ser framför oss en relativt komfortabel seger för Everton och spelbolagen i övrigt verkar hålla med. ComeOn erbjuder det högsta oddset just nu till 1,80 och vi spelar!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*