Speltips 22/11: Houston Texans – New York Jets

Match: Houston Texans – New York Jets
Marknad: Spread (Vad är spread?)
Spelstopp: 19:00 – Söndag 22/11

Houston Texans Logo               New York Jets Logo
 

Det är dags för säsongens 10:e match för både Houston Texans och New York Jets. Förutsättningarna för att nå slutspel är ganska klara för båda lagen. Houston Texans har bara vunnit 4 av 9 matcher, men tack vare att Indianapolis Colts gjort en riktigt dålig säsong så är man med och slåss om divsionsegern i AFC south, som ger en slutspelsplats. För New York Jets del är nog divsionsegern utom räckhåll redan nu, då New England Petriots vunnit sina 9 inledande matcher, och de får istället rikta in sig på en av de 2 wild card platserna i AFC. För båda lagen är det bara seger som gäller om de vill nå slutspel, de har inte råd med fler bottennapp.

Houston Texans satsar verkligen på att passa bollen den här säsongen och de 269.6 yards pass offense per match man skrapat ihop gör laget till NFLs 7:e bästa. De har även ligans 5:e bästa pass defense. Deras offense får dock ett avbräck då QBn Brian Hoyer missar dagens match på grund av hjärnskaking och det är istället TJ Yates, som inte startat en tävlingsmatch sedan 2011 som ska leda offense. Det gäller att han gör en bra match, för Texans har inget Rush offense att förlita sig på och kan därmed inte kontrollera klockan, om de behöver. De har även ett av de sämre rush defense i NFL.

För New York Jets del är det istället spel längs marken som gäller. I Chris Ivory har man en runnig back som fixar i snitt fixar 4.1 yards så fort han får bollen och gör att man sällan hamnar i situationer där man tvingas till långa passningar, det är istället korta spel och mala ner motståndet som gäller. Man har även ligans bästa rush defense, så Texans kommer verkligen tvingas förlita sig på sina passningar, då det kommer att bli många ”3rd and long” under matchen. Då ställs de istället inför utmaningen av Jets har ett bra pass defense också. Darrelle Revis är fortfarande en fruktad Cornerback och safetyn Marcus Williams gör bara sin andra säsong i NFL men har med sina 4 interceptions den här säsongen visat att det inte bara är Revis som det är farligt att passa i närheten av.

Vi kan inte se något annat än att New York Jets vinner den här matchen och man gör det med mer än ett field goals marginal.

Speltips: New York Jets -3 till oddset 1,85
Spelbolag: ComeOn

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*