Speltips 22/1: Kap Verde – DR Kongo

Match: Kap Verde – DR Kongo
Marknad: Över/under 2:a halvlek
Speltips: Över 1,5 mål
Odds: 2.62
Spelstopp: 20:00 – Torsdag 22/1
Spelbolag: Bet365 – 1500kr insättningsbonus till nya spelare!

Kape Verde DR Kongo

I denna grupps första omgång spelades det 1-1 i både matcherna och det är Kap Verde och DR Kongo som är mest missnöjda med de resultaten. Kap Verde gjorde en bra första match i turneringen då de spelade 1-1 mot förväntade gruppettan Tunisien och kanske förtjänade de mer än så. DR Kongo dominerade mer eller mindre sin match mot Zambia men fick bara med sig 1-1. Den här matchen kan komma att bli nyckeln till avancemang för båda lagen med tanke på hur första omgången utspelade sig.

Kap Verde har fått mål från många olika spelare under kvalet till Afcon 2015 men deras främsta målskytt är den offensive mittfältaren/wingern Héldon. Han är varken en stor spelare eller målskytt i sitt klubblag Sporting Lissabon men i landslaget gör han mål var tredje match i snitt. Han var också lagets bäste målskytt i kvalet till senaste Afcon och var också den som säkert slog in straffen mot Tunisien i första gruppspelsmatchen. I den matchen stog det 0-0 i halvtid och båda målen kom i andra halvlek. Vi på VinnOnline har noterat att det är typiskt för Kap Verde att målen kommer sent. Ser vi på de 8 senaste matcherna som innefattar hela kvalet, en träningsmatch inför Afcon och den nämnde matchen mot Tunisien, så har det gjorts flest mål i 2:a halvlek i 6 av dessa och i hälften av matcherna har det gjorts över 1,5 mål i andra halvlek. Totala målsnittet under kvalet låg på precis 2,5 mål.

DR Kongo dominerade som sagt sin match mot Zambia efter det att Zambia gjort 1-0 efter dryga minuten. Mycket rättvist lyckades matchens lirare Bolasie till slut kvittera efter ytterligare en timmes spel men mer än så blev det inte. För er som såg trollgubben Bolasie i den matchen och har sett honom i Crystal Palaces dräkt senaste veckorna vet att han är i storslag. I kvalet till Afcon för DR Kongo gjordes det i snitt 3,17 mål per match och det var starkt att stå upp så bra som de gjorde och till slut kvalificera sig med Elfenbenskusten och Kamerun i sin grupp. 10 mål framåt med 9 i baken blev det. Ser vi på de 8 senaste matcherna som innebär kval, träningsmatch inför och första gruppspelsmatchen ser det bra ut även här sett till oddset vi får. DR kongo gör mestaparten av sina mål i andra halvlek. I 3 av 8 matcher har det gjorts fler mål i andra halvlek än i första och i 4 av 8 tillfällen har det gjorts över 1,5 mål i andra halvlek.

Med tanke på att det är så mycket på spel här ser jag framför mig hur spelet är avvaktande till en början. Om det skulle komma ett mål redan i första halvlek vet vi att laget som ligger under måste framåt med allt de har förr eller senare i matchen. Båda lagen är dessutom som starkast sent i matcherna och statistiken rättfärdigar ett spel så länge vi får över 2 gånger pengarna. Hos Bet365 gillar vi spelen flest mål i andra halvlek till 2,10 och DR Kongo att vinna till 2,90 men framför allt gillar vi över 1,5 mål i andra halvlek till fina oddset 2,62. Matchen visas på Eurosport 20:00.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*