Speltips 22/1: Chicago Bulls – San Antonio Spurs

Match: Chicago Bulls – San Antonio Spurs
Marknad: Spread
Speltips: Chicago Bulls(+6)
Odds: 1,943
Spelstopp: 02:05 – Fredag 23/1
Spelbolag: Pinnacle Sports

Chicago Bulls Logo               San Antonio Spurs Logo

Vi är 7-1 på de senaste speltipsen från NBA och tror oss ha hittat ett bra spel som ska fortsätta streaken i natt. Spreaden för Spurs öppnade på -3,5 men blev snart större. Nu har den hamnat på -6 och vi tror att marknaden överskattat de positiva signalerna från Spurs senaste 4 matcher. San Antonio (27-16 SU, 12-10 borta) är förvisso 8-2 senaste 10 matcherna men bara 3 av de 8 vinsterna kom mot vinnande lag. 4 av de 10 matcherna spelades på bortaplan och vinsterna kom mot Denver (18-24), Charlotte (18-25) och Minnesota (7-34). Det är matcher som ska vinnas och mot Wizards fick dom stryk med 8 poäng.

En ljuspunkt är att Tony Parker gör sin åttonde match i rad sen han kom tillbaka från skada. 18 poäng och 7 assist blev det senast men på de sju första matcherna snittade han 9,6 poäng och 3,0 assist. Man ska kanske inte ta för givet att han är tillbaka i storslag med andra ord. Small forward Kawhi Leonard har också varit en injektion sen han kom tillbaka från 15 matchers skada och snittar 16,3 poäng och 9,3 returer sista 3 matcherna.

Chicago (27-16, 12-10 hemma) är bara 4-6 de senaste 10 matcherna och imponerade inte direkt när de fick stryk mot både Jazz och Magic i början av månaden. Att de inkasserat förluster mot Wizards, Cavs och Hawks med 9,33 poäng i snitt sista matcherna kanske man inte ska dra alltför stora växlar från dock. Det här är ett annat motstånd med andra förutsättningar. Problemet för Bulls har varit försvaret då de släppt till över 100 poäng per match i 5 raka matcher. Det är något som aldrig hänt sedan Thibodeau tog över säsongen 2010-2011 och faktum är att de alltid rankats topp 5 defensivt, så där kan han sin sak.

Tidigare MVP Derrick Rose som i stort sett kommit tillbaka efter 2 hela säsonger av skada har hittat formen sista 4 matcherna även om inte Bulls träffat helt rätt. 25,5 poäng och 6,8 assist har det blivit i snitt.

Vi tror den här matchen blir jämnare än vad spreaden visar och Bulls kan utmana hela vägen. De saknar Noah under korgen då han varit borta med skada senaste 3 matcherna och har inte självförtroendet på topp, men i grunden menar vi att det bara är bänken hos Spurs som är starkare. Bulls hemma med 6 pluspoäng tar vi varje dag i veckan.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*