Speltips 21/1: Brighton – Ipswich

Match: Brighton – Ipswich
Marknad: Asian Handicap1X2
Utfall: Ipswich(0)
Odds: 2.05
Spelstopp: 20:45 – Onsdag 21/1
Spelbolag: Bet365 – 1500kr insättningsbonus till nya spelare!

Brighton & Hove Albion Logo               Ipswich Town Logo

Chris Hughton som tidigare varit manager för Norwich, Newcastle och Birmingham tog i början av året över ett Brighton & Hove Albion inblandade i Championships streckstrid. Det började bra då de med två mycket sena mål först slog ut Brentford i FA-cupen för att en vecka senare plocka 3 viktiga poäng borta mot Charlton. Nu senast fick Brentford revanch i ligan då de vann med 1-0 på Brightons hemarena. Efter en dryg timme spelad i den matchen fick mittbacken, ledaren och lagets bäste målskytt med sina 4 mål i ligan och 6 mål totalt rött kort. Han är därmed avstängd i den här matchen. Brightons resultatrad senaste matcherna ser inte så illa ut men på 13 hemmamatcher i Championship har de bara 2 segrar.

Ipswich jagar en direktkvalificeringsplats till Premier League och ligger bra till inför matchen. Ledande Bournemouth fick stryk mot Leeds igår och vid en eventuell vinst för Ipswich tar de kommandot genom att kliva upp på 52 poäng, 2 mer än Bournemouth. Senaste veckorna har varit tuffa med dubbelmöte i FA-cupen mot Southampton som slutade med att de blev utslagna och en tuff 1-0 förlust mot Derby. Nu senast slog de dock tillbaka Millwall med 3-1 på bortaplan. När det gäller Ipswich bästa målskytt Daryl Murphy, som leder skytteligan med sina 17 mål, så trivs han mot Brighton då han gjort två mål och två assist senaste tre matcherna mot dom. Laget trivs också då de slagit Brighton med 2-0 alla de tre senaste mötena. Ipswich är inte riktigt lika starka borta som hemma med 5 vinster på 13 försök (2 förluster) men ser man på de senaste matcherna så imponerar det. På de senaste 6 matcherna har man 11-6 i målskillnad på 3 vinster och 3 förluster. Kryssen har kommit mot Premier League laget Southampton, Chamionship-ledande Bournemouth samt Bolton Wanderers.

Vi tror att Ipswich vinner och man får upp emot 3 gånger pengarna, men då Brighton släppt in få mål senaste matcherna och ofta kryssat hemma tar vi det säkra före det osäkra. Ipswich asian 0:0 till 2.05 är bra betalt.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*