Speltips 20/2: Juventus förtar sig inte på hemmaplan

Match: Juventus – Atalanta
Marknad: Över/under
Speltips: Under 3 mål
Odds: 1,925
Spelstopp: 20:45 – Fredag 20/2
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Juventus Logo               Atalanta Logo

Det är väl inte att kalla för någon formsvacka men en liten dipp får man ändå säga att det är med två oavgjorda i de senaste tre matcherna. Oavgjort borta mot Udinese är inte så mycket att orda om men nu senast spelade de bara 2-2 borta mot bottenlaget Cesena. Då fick de ändå en straff till skänks där Vidal lyckades lura målvakten åt fel håll men missa målet. I övrigt hade de mest boll men Cesena hade fler skott på och mot mål, fler hörnor och ville mer generellt vilket också frisparksstatistiken vittnade om, 18-10. Det är dock ingen stor miss då jagande Roma har tappat formen med 6 oavgjorda av de senaste 8 spelade matcherna i Serie A. Juventus leder för tillfället med 7 poäng och vi tror inte de förtar sig i denna matchen. Om 4 dagar kommer det en betydligt viktigare match i Champions League hemma mot ett Borussia Dortmund som vaknat till liv och nästa omgång i Serie A är borta mot just Roma. Hemma i Serie A har 5 av 11 matcher slutat med 2 eller färre mål och 2 av de resterande 6 har slutat med 3 mål.

Atalanta har tappat formen rejält med uttåg i cupen och därefter förlust 3 av de 4 senaste matcherna, men det var Fiorentina i cupen och nu Fiorentina och Inter de mötte i de två senaste omgångarna. Nu parkerar de på 17’e plats med bara 3 poäng ner till jagande Cagliari som de lyckades slå för 3 omgångar sen. Tyvärr för Atalantas del lyckades de få tre spelare avstängda till den här matchen tack vare 2 gula och 1 rött på ”fel” spelare sist match samtidigt som viktige offensiva mittfältaren Moralez (18 matcher, 5 mål, 1 assist) skadade sig. Pinilla som kom från Genoa och gjort 4 mål på 11 start är avstängd, samt innermittfältaren Carmona (22 matcher) och mittbacken Benalouane (17 matcher, 1 mål). Det blir tufft för Atalanta men spelplanen måste vara att försöka hålla tätt då det inte finns mycket annat att hoppas på borta på Juventus Stadium. Det har varit en hel del målrika matcher på sistone men med ett målsnitt på 2,30 totalt och 1,83 på bortaplan är det ingen vanesak.

Vi tror det här blir ännu en dag på jobbet för Juventus och antagligen plockar de hem alla tre poängen relativt bekvämt. De kommer dock inte jobba ihjäl sig och nyckelspelare kommer vila i den mån den är möjligt, samtidigt som Atalantas chans är att hålla tätt. Vi tror inte Atalanta gör mål då de saknar både Pinilla och Moralez. 1-0 eller 2-0 till Juventus är ett väldigt troligt resultat och i värsta fall ser vi att vi får tillbaka pengarna om de skulle lyckas trycka in 3. 1,925 hos Pinnacle är taget!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*