Speltips 20/1: Elfenbenskusten – Guinea

Match: Elfenbenskusten – Guinea
Marknad: Över/under
Utfall: Över 2.5 mål
Odds: 2.15
Spelstopp: 17:00 – Tisdag 20/1
Spelbolag: Bet365 – 1500kr välkomstbonus till nya spelare!

Elfenbenskusten               Guinea
 

Måndagens överspel i Afcon 2015 slutade med vinst till slut då Sow satte 2-1 för Senegal med matchens sista spark. Innan dess var det flera bud på straff, otroligt många brända chanser och även några fina räddningar. Det var en härligt naiv fotboll. Matcherna sänds på Eurosport och vi hittar ett nytt överspel med bra värde i på tisdagen. Det är stjärnfyllda Elfenbenskusten mot Guinea på programmet. Elfenbenskusten rankas som 25:a i världen medan Guinea ändå ligger på 55:e plats, före lag som Sydafrika, Bulgarien, Paraguay och Sydkorea.

Elfenbenskusten ställer upp med ett ruskigt starkt lag på pappret. Defensivt har vi Newcastles Tiote, Liverpools Toure och PSG’s Aurier. Framåt startar antagligen Manchestester Citys Toure, Swanseas Bony, Romas Gervinho och Hertha Berlins Kalou. Bröderna Toure är väl kanske de som presterat sämst i sitt klubblag sista tiden vilket säger en hel del.

Elfenbenskusten gjorde allra flest mål i kvalet med sina 13. Samtidigt var det bara 4 av de totalt 28 lagen som släppte in fler mål än Elfenbenskusten då de t blev hela 11 mål i baken. Totalt hade de alltså ett målsnitt på 4 mål per match och då slutade ändå sista matchern mot Kamerun 0-0. Resterande 5 matcher gick över 2,5 mål.

Guinea är inte så illa dom heller med 10 mål framåt på 6 matcher samtidigt som de släppte in 8 mål. Ett målsnitt på 3 mål per match med andra ord. Laget är inte lika namnkunnigt som sina motståndare. Kevin Constant som tidigare spelade i AC Milan är väl kanske den som är mest känd. Kaptenen och mittlåset Zayatte, från Sheffield Wednesday, kan också vara bekant. Nyckelspelaren för vårt spel blir dock Soumah som gjorde 5 av de 10 kvalmålen. På två vänskapsmatcher inför blev slutresultaten 5-2 och 1-4. På de 6 kvalmatcherna slutade hälften över 2,5 mål.

Första matchen i en turnering kan alltid bli avvaktande men om det kommer ett tidigt mål för endera laget kan det fort dra i väg. Vi tror Guinea kan störa men främst värde ser vi i överspelet. Vi får över två gånger pengarna på över 2,5 mål och vi förstår inte varför.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*