Speltips 19/1: Ghana – Senegal

Match: Ghana – Senegal
Marknad: Asian över/under
Utfall: Över 2.0 mål
Odds: 1.909
Spelstopp: 17:00 – Måndag 19/1
Spelbolag: Pinnacle Sports

Ghana Senegal
Af

Första matchen i African Cup of Nations grupp C där en av turneringens favoriter, Ghana, tar emot Senegal. Ghana vann sin kvalgrupp med ett målsnitt per match på 3.0 och Senegal tog sig vidare som tvåa bakom Tunisien med ett målsnitt på 1.5 mål per match. På förhand skulle den här matchen ha så många offensivt starka spelare på plan att det kunde räcka som enda argument, men nu finns det diverse möjliga avbräck. Southamptons duktige Mane togs med trots att hans arbetsgivare bestämt hävdade att han inte är spelbar. Det är osäkert om han kan spela i morgon och om han kan det får det ses som en bonus. Nu verkar det som att Ghanas stjärna Asamoah Gyan kan vara aktuell att vilas då han behandlats på sjukhus natten mellan lördag och söndag, men en släng av malaria på ett tidigt stadium.

Även om Mane och Gyan inte skulle spela finns det trots allt mycket offensiva kvaliteter kvar på plan. I Senegal har vi Newcastles Papiss Cisse som dunkat in 9 mål i Premier League efter att ha kommit tillbaka från skada, samt Fenerbaches Mousssa Sow som gjort 6 mål på 12 matcher. Ghana har generellt sett ett väldigt offensivt lag då mittfältare som Asamoah, Muntari, Boateng och Essien fått stanna hemma och därmed per automatik måste ersättas av kvickare och mer offensiva spelare som Atsu, Asante, Wakaso och Ayew. Wakaso var Ghanas bäste målskytt i Afcon 2013. Bakåt har tidigare Chelsea-tränaren försökt få dem att spela 3-4-2-1 och kommer fortsätta med det även i den här turneringen. Ghana har inte hållit nollan i någon av sina 9 sista matcher. I dessa 9 matcher har Ghana varit över dagens lina på två mål i 6 av dessa och bara en av matcherna har slutat med 0-1 mål.

Lika bra ser det inte ut om vi ser lika långt tillbaka på Senegals senaste matcher då de bara släppte in 1 mål i kvalet. Det var dock mot mediokert motstånd och det blir en helt annan sak att möta Ghana. Faktum är att Senegal inte hållit nollan i de 11 senaste matcherna i den här turneringen, men ändå gjort mål framåt i 9 av de 10 senaste. Framåt verkar det som at de toppat formen inför turneringen med 9 mål på egen hand sista 3 matcherna, varav 2 av dessa var vänskapsmatcher inför turneringen.

Vi ser framför oss en svängig match med snabba omställningar åt båda håll när de känt klart på varandra. Man kan få över 2.50 i odds på att det ska bli minst 3 mål i den här matchen och det är alldeles för högt. Vi fegar dock och spelar över 2.0 asian så att vi får tillbaka insatsen om det, mot förmodan, bara skulle bli 2 mål.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*