Speltips 17/6: Tjeckien – Kroatien

Match: Tjeckien – Kroatien
Marknad: Över/Under
Spelstopp: 18:00 – Fredag 17/6

Tjeckien Logo               Kroatien

Tjeckien tog sig till det här EM-slutspelet som segrare av kvalgrupp A med bland andra Holland, Island och Turkiet i gruppen. En tuff grupp således och man gjorde det utan att ha ett stjärnspäckat lag. Förbundskapten Pavel Vrba har byggt ett offensivt Tjeckien med en bas av spelare från den egna ligan. Under 10 spelade matcher i kvalet gjorde man 19 mål framåt och släppte in så många som 14, vilket ger ett målsnitt på 3,3 mål per match. I öppningsmatchen mot regerande mästarna Spanien räckte man inte till och fick jobba hårt i försvarsspelet. Sent i matchen gjorde Spanien 1-0 vilket innebär att man har kniven på strupen att vinna idag. 3 poäng kan räcka för avancemang i turneringen men man bör satsa på åtminstone 4 för att känna sig någorlunda säker. Oturligt nog hamnade man i en tuff grupp där man har Kroatien och Turkiet kvar att möta. Kroatien var dessutom ett av de lag som imponerade mest i sin första match och har ett väl fungerande försvar trots att spelarmaterialet överlag är offensivt lagda.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

För Kroatiens mittfält är fyllt av offensiva stjärnor i form av Perisic, Modric, Rakitic och Brozovic. Mandzukic från Juventus är vass innanför straffområdet och Pivaric och Srna är över medel offensiva från sina ytterbacksplatser. I kvalet gjorde man 20 mål på 10 matcher och släppte bara in 5, vilket ger ett målsnitt på 2,5 mål per match. Resultaten slumpar sig dock lite efter vilket motstånd man möter och i kvalgrupp H kan man argumentera för att flera av lagen var väldigt defensivt lagda, i form av Italien, Norge och Bulgarien som de största konkurrenterna. Här har man chans att säkra avancemang redan innan man möter Spanien i sista omgången och vår känsla är att man kommer kontrollera matchen i stort och gå för segern.

Vi fick EM’s första 0-0 match igår när Tyskland och Polen spelade. Målsnittet överlag under turneringen har varit lägre än vanligt och röster börjar höjas för att fotbollen blivit för defensiv. Som en följd av det och kanske Kroatiens hyfsade försvar, så erbjuds man sjuka odds på överspelet i den här matchen. Man kan få så högt som 2,81 på över 2,5 mål men vi nöjer oss med att sjunka till linan på 2 mål, vilket innebär att vi får pengarna tillbaka om det blir just 2 mål. Oddset som erbjuds hos Matchbook är 2,03 och det kniper vi.

Speltips: Över 2 mål till oddset 2,03
Spelbolag: Matchbook VO.se SPELTIPS AnyPost

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*