Speltips 17/10: Stryktipset

VinnOnlines redaktion har tillsammans prickat 13 rätt vid ett flertal tillfällen, både med matematiska och egenkomponerade reducerade system. Med förhoppningen att hjälpa dig till storvinsten kommer vi därför att ha ett inlägg varje vecka där vi går igenom helgens stryktipsrad.

Den här veckan är landslagsuppehållet över och det vankas återigen fotboll från Premier League på stryktipset. Vi har plockat ihop ett mindre 72-raderssystem den här veckan med 2 hel- och 3 halvgarderingar.

1. Chelsea – Aston Villa (1)
En på papperet perfekt match för Chelsea att hitta tillbaka till formen. Landslagsuppehållet kom i precis rätt tid och både klubb och spelare har fått tid att tänka över säsongstarten. Det blir svårt att spela sämre än vad man hitills gjort och Aston Villa är just nu sämre än på många år och kommer inte kunna hota här, vare sig Chelsea har en bra eller dålig dag. Costa tillbaka i Chelsea efter 3 matchers avstängning.

2. Crystal Palace – West Ham (x)
Crystal Palace har sedan Januari visat Champions League form men laget är främst byggt för att spela på kontringar på bortaplan. Nu vann man senast men man har väldigt mycket svårare att föra en match som favotit än när det slås ur underläge. West Ham har börjat väldigt starkt med tunga skalper på bortaplan och kommer gilla sina chanser här. Lagen känns jämnt matchade och vi väljer utgångskryss.

3. Everton – Manchester United (1)
Everton som förra året flörtade med nedflyttning har den här säsongen hittat spelet igen. Det är framför allt Lukaku och Barkley som lyfter laget framåt och även om det blev mestadels kamp mot Liverpool var Everton det klart bättre laget. I United hade vår egen sidleds Danne passat in perfekt. Det händer väldigt lite framåt och chanser är beroende av individuella prestationer vilket inte kommer hålla en hel säsong. Vi spelar utgångsetta.

4. Manchester City – Bournemouth (1x)
Manchester City såg efter 3 omgångar ut som klara mästare men har sedan börjat  vackla en aning tack vare skador och en del underskattning. Till helgen är både Kompany och Silva osäkra vilket givetvis försvagar vilket lag som helst. Bournemouth har än så länge visat att man kan göra mål i Premier League och mna räds inget lag. Klarar man den tidiga anstormningen här har man spelarna som krävs för att jobba till sig ett resultat borta. Självklar startetta men vi garderar tidigt för värde här.

5. Southampton – Leicester (1)
Senaste 3 matcherna har Southampton sett ut som förra årets upplaga om inte bättre. Segern mot Chelsea var egentligen aldrig hotad även om det var ett Chelsea ur form. Flera spelare är just nu i kanonform och både Pelle och Davis visade vägen med mål för sina respektive landslag i veckan. Leicester har börjat över all förväntan och det har funnits vissa tendenser speciellt i försvaret att det kommer bli svårt att hålla nivån uppe. Det går inte att fortsätta med att släppa in några mål och tro att man alltid kommer kunna vända. Här blir det fokus på kontringar och vi tror det går att tryggt spika Southampton.

6. WBA – Sunderland (x)
Matchen som Gud glömde kan man nästan tycka. Räkna med tråkig fotboll och max ett mål här. Det blir defensiva Pulis mot Big Sam i hans första match som ny coach för Sunderland. Sunderland kommer göra allt för att täta bakåt som alla lag i problem gör när det kommer in en ny tränare. WBA har väldigt svårt att göra mål så det kommer hänga på fasta situationer. Vi kör på utgångskryss.  Ett separat spel på Lee Cattermole att bli utvisad kan vara av värde.

7. Birmingham – Queens Park Rangers (1x)
Efter den snöpliga derbyförlusten mot Aston Villa blev det förlust hemma mot Rotherham för Birmingham och det började se ut som att säsongen kunde rasa ihop åter igen. Nu svarade man istället med två riktigt starka bortasegrar och laget ligger i toppen av tabellen. QPR har verkligen spelat en blandad fotboll med fokus på att läcka mål. Man hoppas Charlie Austin ska kunna göra fler mål än man släpper in och det håller givetvis inte. Vi spelar etta men garderar ganska tidigt upp med krysset.

8. Ipswich – Huddersfield (1)
Både Ipswich och Huddersfield kommer från plattmatcher innan uppehållet och kommer vara desperata att vända trenden. Ipswich med toppambitioner har faktiskt inte vunnit på tre matcher men har förmodligen samlat sig nu och kommer kunna prestera på normal nivå. Huddersfield blev senast överkörda borta mot Wolves med 3-0 och har det ganska svårt på bortaplan. Här rär man numret för litet. Vi tror Ipswich hittar formen igen och spikar etta.

9. Leeds – Brighton (1×2)
Leeds sitter stabilt i mitten av tabellen och det ser klart ut att kunna vara ännu ett mellanår för dem. Vägen tillbaka till Premier League kan vara både lång och krokig om man inte klarar det snabbt vilket Leeds verkligen fått känna på. Detta är dock en typisk match då man skulle kunna tända till och orsaka en del problem. Brighton har kryssat tre raka matcher men har tack vare en fantastisk start fortfarande ledningen. Man är också det bättre laget här men Leeds borta känns klurigt samtidigt som Lua Lua är fortsatt tveksam till spel och det har märkts när han har varit borta. Vi utgår från två men kommer helgardera den här matchen på systemet.

10. Middlesbrough – Fulham (1)
Innan uppehållet var Middlesbrough tillsammans med Reading de två formlagen. Det slutade med Reading vinst men vi tror Middlesbrough revansherar sig direkt på hemmaplan mot Fulham. Hemma är man väldigt starka och Fulham har inte lyckats vinna på 12 besök. Albert Adomah och Cristhian Stuani kommer utvärderas närmare match då de reste långt med sina landslag under uppehållet vilket är ett avbräck om de inte kommer till spel. Fulham har dock inte tillräckligt för att hota och det brukar se ganska trögt ut på bortaplan. Allt hopp läggs till McCormack som inte klarar bära lasset själv. Klar etta här.

 

11. MK Dons – Blackburn (1×2)
På förhand känns det här som stryktipsets mest ovissa match, som verkligen kan sluta hur som helst. MK Dons får tillbaka mittfältaren Samir Carruthers som varit avstängd 3 matcher, men det avhjälper inte det problem de har med målskyttet. Blackburn verkar å sin sida ha hittat formen innan uppehållet med 2 segrar på 3 matcher, men de har fortfarande inte vunnit på bortaplan i ligan. Landslagsuppehållet såg ut att bli riktigt katastrofalt för Blackburn då Jordan Rhodes, som gjort 7 av deras 12 mål, drog på sig en skada när han var iväg med Skottlands landslag, men han ska kunna spela matchen enligt senaste rapporterna. Vi går på krysset i den här matchen, men har du en helgardering över så är det här en bra kandidat.

12. Preston – Cardiff (x2)
Preston ligger i botten och en av orsakerna är att man inte vunnit på hemmaplan, en annan att man har svårt att göra mål. Båda lagen har var sin målskytt som verkar trivas på hemma- respektive bortaplan. Daniel Johnson i Preston har gjort 3 av sina 4 mål på hemmaplan och gjort mål i de 3 av de senaste hemmamatcherna. I Cardiff är det Joe Mason målskytt i ligan med 5 mål, 3 av dem har kommit de senaste 4 bortamatcherna. Vi tror på ett jämnt möte här och utgår från krysset men väljer tidigt Cardiff, som än så länge visat bättre kvalitet i ligan.

13. Malmö FF – Kalmar FF (1)
Malmö kämpar om fjärdeplatsen, som kan ge spel i Europa nästa säsong om något av topp 3 lagen vinner cupen. Kalmar har riktigt dålig form med 6 förluster på 9 senaste i Allsvenskan och vill bara hålla undan för Falkenberg på kvalplts, så de kan säkra kontraktet och glömma den här säsongen. Det är klart att två av bröderna Elm missar matchen, vilket är ett klart avbräck för Kalmar, som inte har lika bred trupp att plocka in ersättare från. Det enda som hindrar ettan i den här matchen är om spelarna i Malmö inte kan motivera sig för att spela i Allsvenskan. Vi sätter en klar etta i den här matchen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*