Speltips 17/1: Felsatta odds på flera håll

Match: Luleå – Växjö Lakers
Marknad: Över/Under
Utfall: Över 4.5 mål
Odds: 2.02
Spelstopp: 16:00 – Lördag 17/1
Spelbolag: Pinnacle Sports

Luleå HC               Växjö Lakers

Här är marknaden oense om huruvida det är störst chans att det blir över eller under 4.5 mål och det finns surebet på 5% att hämta från flera olika spelbolag. Vi menar att värdet ligget på överspelet och att Pinnacle Sports hamnat något fel när de erbjuder 2.02 i odds på att det ska bli över 4.5 mål. Vi tror marknaden kommer korrigera sig i vår favör och hugger redan nu.

Detta är vad man kallar en 6-poängsmatch då Växjö är ett av de lagen Luleå måste jaga ikapp för att ta en slutspelsplats. Om man skulle hamna i underläge blir de så illa tvungna att gå mer framåt än vad de är vana med för att inte resten av säsongen ska bli en transportsträcka. Växjö gjorde en urladdning så sent som igår när de vann smålandsderbyt mot HV71 med 3-7 och det kan finnas risk för trötta ben och huvuden. Om det kan visa sig genom trötta ben i försvaret, dåliga byten och onödiga utvisningar är det till vår fördel. Om det skulle göra att Växjö inte drar upp tempot är det inte positivt, men chansen finns fortfarande där och det är helt enkelt inte deras sätt att spela hockey på.

Anledningen till att spelbolagen skiljer sig såpass mycket åt är helt enkelt att Luleå normalt spelar målsnåla matcher medan Växjö normalt spelar en mer svängig hockey som ger fler mål. Luleå snittar ändå exakt 4.5 mål per match på hemmaplan och 4.66 totalt under säsongen. Växjö Lakers har ett totalt målsnitt på 5.26 mål per match men bara 4.67 mål på bortaplan. Växjö har varit över dagens lina samtliga sina 3 senaste matcher med ett galet målsnitt på 7.33 per match där de senast gjorde hela 7 mål på egen hand. Luleå har varit över dagens lina 1 av sina senaste 3 matcher. Lagen har mötts tre gånger under säsongen så långt och de har då gått över dagens lina vid ett tillfälle.

Lassinantti och Nihlstorp är två bra målvakter som kan stänga igen en bra dag men sett till hur det sett ut tidigare under säsongen och sista matcherna för vardera laget ser vi inte varför man ska få över 2 gånger pengarna på över 4.5 mål. Vi tackar därmed för möjligheten och kliver in med en större insats.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*