Speltips 17/1: Chansfattig match väntas

Match: Leicester City – Stoke City
Marknad: Båda lagen att göra mål
Utfall: NEJ
Odds: 2.02
Spelstopp: 16:00 – Lördag 17/1
Spelbolag: Betfair – 350kr riskfritt spel som ny spelare!

Leicester City Logo               Stoke City Logo

Det här blir en viktig match för Leicester som fått med sig en del poäng senaste matcherna men som fortfarande ligger i botten av tabellen. 3 poäng skulle ge kontakt vid strecket medan en förlust skulle vara direkt förödande med tanke på det tuffa spelschemat som väntar kommande 7 omgångarna. Efter 6 raka förluster har Leicester fått vind i seglen genom att plocka slå Hull, Newcastle och Aston Villa med 1-0 samt kryssat 2-2 borta mot Liverpool. Båda Liverpools mål kom snöpligt till på straffmål efter att det spelats handboll i straffområdet. Straffarna borträknade så har det inte släppts in mål på 378 minuter och i 5 av Leicesters senaste 7 matcher totalt har ena laget inte lyckats göra mål.

Stoke City ligger stabilt i mitten av tabellen som de brukar. De förlorade sist mot ett riktigt bra Arsenal och en magisk Sanchez men innan dess hade de tre vinster och en oavgjord. I 4 av Stokes senaste 6 matcher har ett av lagen inte lyckats göra mål. Ett stort problem för Stoke i år är att nästan hälften av målen de släpper in kommer från fasta situationer. Lyckligtvis för dom och vårt spel är att Leicester är sämst i ligan på att göra mål när det gäller det och så långt har det bara blivit 2 mål framåt. Leicester gör en fjärdedel av sina mål från utanför straffområdet och det är störst andel av alla lag i Premier League. I det här fallet bekymrar det oss inte så mycket då Begovic vaktar stolparna. Sist lagen möttes vann Leicester med 1-0 på bortaplan efter en kontring där de fick till sitt första, enda och sista skott på mål för dagen.

Vi tycker 2.02 känns bra betalt för att ett av lagen inte lyckas göra mål här. Två bra försvar i en viktig match och statistiken talar till vår fördel.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*