Speltips 16/2: Benfica – Zenit

Match: Benfica – Zenit
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 20:45 – Tisdag 16/2

              
Det är dags för åttondelsfinaler i Champions League. I Lissabon tar Benfica emot Zenit St Petersburg i en av de första matcherna i slutspelet. Den ryska ligan har fortfarande uppehåll så Zenit har spenderat de senaste veckorna på plats i Portugal för att förbereda sig.

Även om Champions League tog ett uppehåll så har Benfica fortsatt spela, då den Portugisiska ligan inte tar något uppehåll. Så de behöver inte bekymra sig för ringrost eller tappad matchform inför det här mötet, då de spelade ett prestigemöte hemma mot Porto så sent som fredag i förra veckan. Man förlorade den matchen, men Konstantinos Mitroglou gjorde mål igen och är nu uppe i 8 mål på de senaste 6 ligamatcherna samt att han gjort minst ett mål i samtliga dessa matcher. Man har dessutom Jonas i anfallet, som inte gjorde mål i senaste matchen men gjorde mål i de 3 matcherna innan dess. 5 mål blev det på de 3 matcherna och 23 mål på 22 seriematcher gör att han leder skytteligan i Portugal klart.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

För Zenit är det lite värre med matchformen. Senaste riktiga tävlingsmatchen man spelade var sista gruppsspelsmatchen i Champions League den 9:e december, då ryska ligan tog vinteruppehåll redan innan dess. I Januari åkte man därför till Qatar för träningsläger och sedan till Portugal för att spela Atlantic Cup, där man mötte bland annat IFK Norrköping och Örebro SK. Man vann Atlantic Cup, men utan att egentligen imponera och det syntes att de hade svårt att motivera sig 90 minuter mot det motståndet. Därför är frågan var man egentligen står nu när det gäller matchform?

Zenit bör ha funnit sig tillrätta i Portugal, då de varit där mer än 2 veckor i förberedelse för den här matchen. Men det är mer än 2 månader sedan man spelade en riktig tävlingsmatch med högt tempo och det tror vi kommer att straffa sig här.

Speltips: Benfica vinner till oddset 2,08
Spelbolag: 24hbet

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*