Speltips 16/12: Boston Bruins – Pittsburgh Penguins

Match: Boston Bruins – Pittsburgh Penguins
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 02:00 – Torsdag 17/12

              
Boston Bruins mot Pittsburgh Penguins brukar vara en toppmatch i Eastern Conference, där två topplag gör upp. Det ändrades dock redan förra säsongen, då Boston missade slutspel. Den här säsongen är det Pittsburgh som det går tyngre för.

Boston har inlett även den här säsongen lite skakigt, men efter 8 segrar på de 12 senaste matcherna verkar man ha hittat rytmen och tagit sig upp på slutspelsplats. Till skillnad från Pittaburgh så förlitar sig Boston inte på några få offensiva vapen, utan på en större bredd. Både Krejci och Bergeron har dock haft en bra start och båda ligger på 29 poäng efter 29 spelade matcher, en bit över deras vanliga poängsnitt. Man har dessutom 4 forwards som tagit över 20 poäng än så länge, Pittsburgh har bara en.

 

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Pittsburgh har bara vunnit 3 av sina 10 senaste matcher. Tidigare säsongar har man kunnat plocka ihop två producerande kedjor byggda kring Malkin och Crosby, men den här säsongen har maskineriet hackat. Det leddee till att man sparkade coachen Mike Johnston för några dagar sedan, men nya coachen Mike Sullivan har ännu inte vunnit någon match med laget. Till nattens match så saknar man dessutom sin bästa offensiva back i Lateng och målvakten Fleury, som drog på sig en hjärnskakning i senste matchen.

Det är ingen tvekan om att Pittsburgh har de större stjärnorna i Crosby och Malkin, men kemin i laget verkar saknas i Pittsburgh, som istället ofta räddats av målvakten Fleury. Nu saknas Fleury i minst en vecka och det gör det inte enklare för Pittsburgh. Boston har dock en bättre bredd och kan sätta ihop minst två producerande enheter, dessutom har man spelare som inte lägger några fingrar emellan om det blir en fysiskt tuff och grining match. Vi tror att Boston går vinnande ur den här matchen och skulle inte bli förvånande om de vinner med minst 2 måls marginal.

Speltips: Boston Bruins vinner till oddset 2,05
Spelbolag: ComeOn

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*