Speltips 16/1: Cordoba – Eibar

Match: Cordoba – Eibar
Marknad: Asian 0:0
Utfall: Eibar(0)
Odds: 2.110
Spelstopp: 20:45 – Fredag 15/1
Spelbolag: Pinnacle Sports

Cordoba Logo               Eibar Logo

Cordoba har kravlat sig upp över nedflyttningsstrecket genom att vinna två raka matcher mot Rayo Vallecano och Granada. Sen Miroslav Djukic tog över laget har de hittat till ett försvarsspel som duger till men har samtidigt förtvivlat svårt att göra mål framåt. I de senaste 8 matcherna totalt har det bara blivit fler än 2 mål vid ett tillfälle och det var borta mot Barcelona när de fick stryk med 5-0. Troligtvis blir det inget målkalas heller i den här matchen. Lagets bäste målskytt Ghilas som gjort 5 mål den här säsongen är skadad och kommer inte spela. Om unge Cartabia får chansen från start kan det se ut som de ställer upp med ett lag av spelare som totalt gjort 4 mål under säsongen.

Eibar håller till på den övre halvan av tabellen och har liksom Cordoba vunnit sina två senaste matcher, dock mot marginellt bättre motstånd i Espanyol och Getafe. Eibar har inte problem att göra mål framåt men däremot är det inte alltid helt enkelt att hålla tätt bakåt. Mittfältaren Ander Capa som bidragit med 2 mål under säsongen är avstängd men utöver det är det inga nya avbräck.

Det finns utöver grundstyrkan lagen emellan en del trender som talar för ett målsnålt möte där Eibar ligger närmast till att dra det längsta strået. Cordoba har plockat poäng senaste matcherna men det är mot svagt motstånd. Eibar har vunnnit 4 av sina 6 senaste matcher i ligan där poängtappen kommit efter 0-0 borta mot Sevilla och 0-1 hemma mot Valencia. Att på förhand tro på en målrik match vore galenskap. Senaste 8 motsvarande möten på Estadio Nuevo Arcangel har slutat med under 2,5 mål och endast vid 2 av totalt 18 möten har Cordoba lyckats vinna. Eibar har vunnit 5 av de senaste 6 matcherna lagen emellan.

Vi tycker spelbolagen hamnat lite snett när det gäller att sätta en favorit här och tar gladeligen Eibar(0) asian till 2.110 hos Pinnacle. Cordoba känns iskalla framåt och Eibar bör åtminstone sätta dit ett mål under 90 minuter.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*