Speltips 1/6: Norge – Island

Match: Norge – Island
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 19:45 – Onsdag 1/6

Norge              
Norge och Island möts i en träningslandskamp på Ullevaal under onsdagskvällen. Island laddar upp för EM, deras första stora turnering, och för Norges del är det framförallt ytterligare ett steg i inventeringen av yngre spelare.

Det är tydligt att Norge använder landskamperna nu för att testa yngre förmågor för att bygga ett lag för framtiden. I truppen mot Island finns det bara 5 spelare som inte är födda på 90-talet och 2 av dem är målvakter. Hertha Berlins målvakt Rune Jarstein är med för att ge laget stabilitet defensivt och bidra med rutin och det kan behövas för bortsett från honom är ingen spelare född före 1988. Senaste träningsmatchen föll Norge tungt mot Portugal med 0-3, men det är ändå främst offensiven som är ett stort frågetecken för Norge och inte defensiven. På de 2 play-off matcherna mot Ungern lyckades man bara göra 1 mål och på de 3 matcher man spelat sedan dess har man bara gjort 2 mål, båda mot Finland. Avsaknaden av målskyttar är grunden till problemet och det är Joshua King som är bästa målskytt med sina 4 landslagsmål. Det här laget kunde verkligen ha behövt en Solskjaer, Carew eller en Tarik Elyounoussi i offensiven.

Bet365 i din mobil

Världens största spelbolag i din mobil!

Island förbereder sig som bäst för sin debut på de stora scenerna i det so blir Lagerbäcks avskedsföreställning. Island har en relativt tunn trupp där Lagerbäck verkligen lyckats få ut max från i stort sett varenda spelare. Matchen mot Norge blir det stora testet inför EM och chansen för spelarna att visa att de hör hemma i startelvan. De har sedan en sista match inplanerad ot Liechtenstin, men det är ingen värdemätare jämfört med de lag de kommer att möta i Frankrike. Det sägs att de flesta spelare från de skandinaviska ligorna kommer att vilas i matcheen eftersom de flesta av dem spelat intensivt där senaste tiden. Det innebär vissa problem i defensiven, då de flesta spelarna där spelar i Skandinavien till vardags. Den här matchen bör främst bli en ordentlig genomkörare för Aron Gunnarsson och Gylfi Sigurðsson, o båda inte spelat match på hög nivå på ungefär en månad. Alfreð Finnbogason har inte spelat match på 2 veckor, men sättet han avslutade säsongen i Augsburg gör att Island inte är så oroliga för målskyttet än så länge. Men även Finnbogason bör spela i stort sett hela matchen, eftersom så många andra spelare ska vilas, och det lovar gott för Island för en spelare av hans kaliber kan få en trevlig dag mot ett ungt norskt lag.

Det finns vissa frågetecken kring matchform för isländska spelare som ska starta matchen, men det finns också riktig kvalitet i framförallt offensiven och när man ställs mot ett talanfullt, men ungt, norskt lag så tror vi Island drar det längsta strået här och vinner en match där Norge fortsatt har svårt att få in bollen i mål.

Speltips: Island vinner till oddset 3,34
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*