Speltips 15/6: Rumänien – Schweiz

Match: Rumänien – Schweiz
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 18:00 – Onsdag 15/6

Rumänien Logo               Schweiz Logo

Rumänien överraskade nog många i premiären då man nästan knep en poäng mot värdnationen Frankrike. Payets kanon i matchens sista minuter gav dock Frankrike alla 3 poängen och pressen ligger nu på Rumänien att åtminstone plocka poäng i den här matchen för att äventyret inte ska ta slut. Som vi varit igenom tidigare är Rumänien gruppens näst sämsta lag på pappret, där Albanien är laget som alla förväntar sig att slå. Man spelar ett väldigt lågt försvarsspel och är organiserade, något som bara 2 insläppta mål under EM-kvalet vittnar om. Som vi också poängterade när vi rekade över 2,5 mål i premiärmatchen så spelade man i den kanske minst skräckinjagade kvalgruppen, där Nordirland vann och Grekland floppade. Frankrike kunde i ärlighetens namn lett med ytterligare något mer mål efter första halvlek med lite tur och skärpa. I träningsmatcherna inför huvudturneringen har man spelat 0-0 mot Spanien men också förlorat 3-4 mot Ukraina och slagit Georgien med 5-1. Vi håller inte försvarsspelet riktigt så högt som oddssättarna verkar göra här och skulle man få ett mål i baken måste man blotta sig bakåt igen. Man fick en straff tilldömd när man gjorde sitt mål mot Frankrike.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Schweiz tog andraplatsen i sin kvalgrupp bakom England där man hade 24-8 i målskillnad. Man slog Albanien programenligt med 1-0 i sin första EM-match och bör gilla sina chanser att säkra avancemang med tanke på förutsättningarna. Fabian Schär satte till huvudet på en hörna redan efter 5 minuter mot Albanien och fick dessutom extra hjälp utav att Cana drog på sig två gula kort efter 36 minuter. Därefter försökte man kontrollera matchen men skapade chanser framåt samtidigt som Albanien inte var helt ofarliga. Petkovic lär ha gått igenom vad man gjorde rätt och vad man gjorde fel i den matchen och erfarenheterna man tar med sig från den matchen kan nog vara nyttiga när man nu möter ännu ett lag som spelar försvarsspel först. Schweiz saknar en striker av världsklass men annars har man ett ganska komplett lag med erfarna och passningssäkra försvarare som kan dra igång uppspel, offensiva kanter och både en spelfördelare och playmaker i världsklass på det inre mittfältet.

2,52 får man i odds på att Schweiz vinner den här matchen hos Matchbook, som är en av nätets absolut bästa oddsbörser, där man kan köpa och sälja odds. Huruvida den här matchen utvecklas till ett målkalas på grund av ett tidigt mål eller en avvaktande tillställning där matchen öppnas upp sent i matchen vågar vi inte sia om. Klart är i alla fall att Schweiz har en riktigt fin generation av spelare med både intelligens och teknisk begåvning. Man har ett gäng klasspelare och vi tycker oddset är för bra att låta bli.

Speltips: Schweiz vinner till oddset 2,52
Spelbolag: Matchbook – Nätets bästa oddsbörs!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*