Speltips 15/2: Celta Vigo – Atletico Madrid

Match: Celta Vigo – Atletico Madrid
Marknad: 1X2
Speltips: Atletico Madrid
Odds: 2,20
Spelstopp: 21:00 – Söndag 15/2
Spelbolag: Betfair – 350kr riskfritt spel!

Celta Vigo LogoAtletico Madrid Logo

Celta Vigo har verkligen blandat högt med lågt så långt den här säsongen. De försöker spela en kvick, anfallsglad och vacker fotboll att se på där mycket går genom dansken Krohn-Dehli på innermittfältet. Säsongen började bra med bara 1 förlust de första 11 matcherna, dock med många oavgjorda. När de bortaslog Barcelona med 1-0 tidigt i november imponerade man som lag, men det var också sist gång man imponerades av Celta Vigo. Matchen följdes upp med 0-0 hemma mot bottenlaget för att därefter gå ytterligare 6 matcher utan att göra mål framåt och därmed förlorade samtliga dessa. Sen dess har de alltså vaknat någorlunda till liv igen med ett oavgjort resultat senast borta mot Sociedad och dessförinnan en knapp 1-0 seger mot tabelljumbon Cordoba. Tack vare den starka upptakten av säsongen ligger laget fortfarande på en 10:e plats men det är bara 6 poäng ner till nedflyttning och man har inte råd att fortsätta förlora som man gjort då det bara skrapats ihop 25 poäng så långt.

Atletico Madrid har haft ett supertufft schema sista veckorna då 6 av de senaste 9 matcherna i alla tävlingar varit mot antingen Real Madrid eller Barcelona. 2 segrar, 1 oavgjord och 3 förluster med 11-9 i målskillnad blev slutraden, där alla 3 förlusterna kom mot Barcelona. Under de andra matcherna har de gjort sitt jobb och slagit Granada med 2-0, Rayo Vallecano med 3-1 och Eibar med 1-3. Nu senast imponerade man stort och slog Real Madrid med 4-0 på hemmaplan i ligaspelet. Tuffa möten har kostat på något och i dagens match kommer passningsspelaren Koke saknas på grund av skada och både Raul Garcia och Arda Turan saknas tack vare avstängningar. Koke ersattes dock sist efter 10 minuter av Niguez som gjorde 1 mål och 1 assist innan han byttes ut efter en dryg timme vid ställningen 3-0 och de har sedan tidigare Tiago, Gabi och Mario Suarez som fina alternativ på mittfältet.

Celta Vigo spelar vackert men som en följd blir det också många gånger smått och det kan straffa sig mot ett genomgående bättre Atletico Madrid. Atletico vinner kanske inte matcherna lika säkert som de gjorde ifjol med 1-0 och 2-0, men för er som sett Atletico Madrids matcher sedan Torres kom till klubben och Griezmann spelat till sig en startplats vet att de är nästintill ostoppbara som de spelar för tillfället och odds över 2 gånger pengarna spelar vi gärna trots bortaplan mot ett svajigt Celta.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*