Speltips 15/11: Roger Federer – Tomas Berdych

Match: Roger Federer – Tomas Berdych
Marknad: Handicap
Spelstopp: 21:00 – Söndag 15/11

Det är dags för en av säsongens stora höjdpunkter att rulla igång med ATP slutspelet i London. Både publik och spelare älskar stämningen och det var ingen överraskning när ATP i fredags meddelade att det bli förlängt i London tre ytterligare år. Det känns osm den här turneringen har hittat hem och det finns egentligen ingen anledning att flytta den. Startfältet består av de vanliga namnen och det finns endast två nya namn jämnfört med förra säsongen och de namnen är Nadal och Ferrer så knappast några nya uppstickare. En intressant notis är att Nishikori som är 25 år gammal är den yngsta spelaren vilket säger en hel del om tennisens återväxt. Det är nästan ett hån mot den yngre generationen att Federer fortsätter att dominera dem utan större problem. Det finns just nu fyra tonåringar bland de 100 bästa i världen och ganska nyligen var den siffran noll.

I den här matchen är det dock dags för två som känner varandra väl och Federer har alltid haft ett klart övertag på Berdych. Fedrer vet också att med Djokovic i gruppen har han inte råd att starta med en förlust. Det kommer också gälla att fortsätta vara aggresiv om han ska kunna spela korta matcher och eventuellt försöka stoppa Djokovic från att vinna sin fjärde raka i London. De senaste matcherna mellan dessa spelare har dominerats kraftigt av Federer och på det här underlaget kommer Berdych helt enkelt inte hina med när Federer skruvar upp tempot och vi tror handicapet kommer täckas komfortabelt.

Berdych inledde säsongen med nio månader utan en titel men har på slutat lyckats vinna i Kina och i Stockholm. Enligt honom själv så har det tagit tid att förstå alla ändringar som nya coachen Vallveru har tillämpat men att det nu börjat klicka. Problemet för Berdych är att London turneringen har med de åtta bästa i världen och där kommer han alltid komma till korta. Innbördes  möten mot Federer är 6-14 och det mesta talar för att det kommer bli en femtonde förlust i kväll. På sex försök har Berdych endast en gång tagit sig ut ur gruppen och det var 2011. Federer har å andra sidan vunnit den här turneringen sex gånger och älskar underlaget i London.

Speltips: Federer -3.5 till oddset 1,72

Spelbolag: Bet365.com

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*