Speltips 14/4: Slovakien – Ryssland

Match: Slovakien – Ryssland
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 17:00 – Torsdag 14/4

              
Den 6 Maj drar Hockey-VM igång och landslagen har redan börjat förberedelserna för turneringen. Den 14 och 16 April möts Slovakien och Ryssland i ett dubelmöte där spelarna ska bevisa att de förtjänar en VM-biljett. Finalserierna spelas just nu i både KHL och slovakiska ligan, så landslagstrupperna innehåller inga spelare från de lagen utan endast spelare som redan avslutat säsongen med sina klubblag. Dessutom så finns det möjligheten att plocka in spelare från NHL, så länge deras lag inte går för långt i Stanley Cup slutspelet.

slovakien line up

För Slovakien så finns det dock inte så mycket att hoppas på från NHL, då de endast har 11 spelare i ligan och ett för ett par av dem är säsongen över på grund av skador. De har spelare som ska ansluta från finalserien mellan Banska Bystrica och Nitra och får hoppas på en handfull NHL-spelare, men det är nog i alla fall så att minst hälften av spelarna här kommar att vara med i VM-truppen. Det finns en stomme i landslagstruppen bestående av 8 spelare som representerat slovakiens KHL lag, Slovan Bratislava, under säsongen. Men det är knappst några KHL-stjärnor, de 5 bästa poängplockarna för Slovan Bratislava var 2 tjecker, 1 kanadensare och 2 slovener. Dessutom var båda målvakterna som fick speltid under säsongen kanadensare. Det finns redan 3 spelare från SHL med i truppen bröderna Hudacek från Örebro och Granak från Rögle, men dessutom kommer Cehlarik och Jaros från Luleå att ansluta efter matcherna mot Ryssland. Precis som övriga spelare bör de ha hyfsad chans att ta sig till VM i Ryssland, men då gäller det att visa framfötterna i träningsmatcherna som är kvar.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Om stora delar av slovakiens lag har chansen att ta sig till VM så är det tuffare i det ryska lägret. Det finns spelare i både Metallurg Magnitogorsk och CSKA Moskva som är mer eller mindre givna i ett VM-lag. Trion Mozyakin, Zaripov och Radulov lär ta 3 av forwardplatserna, även om de två första börjar komma upp i åren. Sedan finns det dessutom runt 30 spelare i NHL och flera av dem är nog intresserade av ett VM på hemmaplan om klubbsäsongen är över. Stjärnor som Shipachyov och Gusev finns redan i truppen men även de kommer att behöva visa sig från sin bästa sida för att få vara kvar när nya spelare anländer efter dubbelmötet mot Slovakien. De ryska spelarna måste verkligen prestera här, för annars är det nog fördigspelat för säsongen. Det gäller framförallt målvakterna, där det antagligen bara finns en plats som tredjemålvakt till VM att slåss om och där det inte är säkert att någon av de 3 målvakterna i truppen kommer att ta sig dit. I senaste matchen var det Ustinsky som stod i mål för Ryssland och det verkar vara han som just nu leder i kampen mellan målvakterna. Det verkar dock som att han ska få vila i första matchen mot Slovakien och att Shestyorkin eller Sharychenkov ska få chansen i första matchen. Det är i så fall den svaga länken i ett starkt ryskt lag…

 

ryssland line up

Det är helt enkelt klasskillnad mellan de här lagen. Slovakien kan sätta ihop en producerande kedja, men får i så fall tre kedjor som kommer att få svårt att åstadkomma någonting. Ryssland kommer att ha minst 3 riktigt giftiga kedjor och antagligen sprida ut så att man har fyra producerande enheter. I matcherna mot Norge förra veckan spelade trion från Sibir Novosibirsk (Sannikov, Shalunov och Shumakov) tillsammans och nyanlända trion från SKA St. Petersburg (Gusev, Shipachyov och Dadanov) lär nog också få kampera ihop. När det erbjuds fina 1,80 på att Ryssland vinner den här matchen finns inget att tveka på, bara att spela på rysk seger.

Speltips: Ryssland vinner till oddset 1,80
Spelbolag: bet365 – störst på livespel

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*