Speltips 14/11: Sverige – Danmark

Match: Sverige – Danmark
Marknad: Asian HandicapVad betyder AH?
Spelstopp: 20:45 – Lördag 14/11

Sverige Logo               Danmark Logo

Vi har inte känslan av att svenska folket haft tron på landslaget inför ödesmatcherna mot Danmark, så långt. Vår känsla är dock att den kommer växa fram under dagen och vi tvivlar inte på att Camp Sweden och alla andra blågula supportrar kommer bära fram det svenska landslaget till seger ikväll. Det kommer byggas upp till fest i huvudstaden under hela dagen, med start från 14:00 i den stora tennishallen, där marmeladorkestern står på scen framför dom svenska supportrarna. Vi gillar också det faktum att flera respekterade utländska cappers ser värde i Sverige till odds en bra bit över 2 gånger pengarna. Vi har all anledning att se fram emot matchen istället för att våndas över att det kommer bli tufft.

För även om känslan under kvalet varit att vi har ett svajigt försvar med ett ganska trögt mittfält så är vi svåra att slå på hemmaplan. Räknar vi med obetydliga träningsmatcher har både Sverige och Danmark fått stryk mot blåbärsnationer på hemma- och bortaplan. I tävlingsmatcher har dock Sverige bara förlorat mot klasslag som Tyskland, Portugal, Österrike och England på drygt 6 år. Vi har ju också varit med om några riktiga toppprestationer senaste åren, inte minst mot Holland (3-2) i sista kvalmatchen till Ukraina-EM eller invigningsmatchen mot England på Friends Arena där vi slog England med 4-2. Zlatan är ju också i kanonform med 4 mål sina senaste 3 matcher i landslaget och 9 mål i senate 7 ligamatcherna i Frankrike.

Danmark har ett bra försvar men vi tror vi ska få hål på dem på hemmaplan, där Hamrén och resten av laget vet att man ska vinna för att riktigt kunna tro på EM-platsen inför returen. Vi vet dock att vi har ett ganska svajigt försvar. Frågan är dock om man ska vara så rädd för Danmarks offensiv? Bendtner får chansen varje gång på topp, ofta ensam, och i de 7 senaste matcherna för sitt landslag har han stått för ett assist. Danmark har gått mållösa från 4 av dessa matcher och man lyckades inte göra mål mot varken Armenien, Albanien eller Portugal i sina sista 3 kvalmatcher. Positivt för Sveriges del är också att kreative och rutinerade Sevilla-mittfältaren Krohn-Dehli inte kommer spela första mötet på grund av hälskada. Sverige saknar Ekdal och Wernbloom på mittfältet.

Med asian handicap 0,-0,5 eller -0,25 som jag skriver det, så får vi alltså tillbaka halva insatsen om det blir oavgjort. Kalla det en tröst om det skulle gå illa. Vi ser dock inte varför vi inte ska vara större favoriter på hemmaplan med de förutsättningarna vi har och tar den givna TV-pengen på Sverige med glädje. Heja Sverige!

Speltips: Sverige(-0,25) vinner till oddset 2,00
Spelbolag: Bet365 – Världens största spelbolag!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*