Speltips 13/2: Borussia Dortmund vinner igen

Match: Borussia Dortmund – Mainz 05
Marknad: Asian Handicap
Speltips: Borussia Dortmund(-1,5)
Odds: 1,98
Spelstopp: 20:30 – Fredag 13/2
Spelbolag: Bet365 – 1500kr insättningsbonus!

Borussia Dortmund               Mainz-05-Logo-75x75

Vi har gått emot Borussia Dortmund vid två tillfällen senaste veckorna varav den första gick bra. Nu senast vaknade de slutligen till liv och utöver att göra sina 3 första mål efter speluppehållet i januari så vann de också sin första bortamatch för säsongen med mer än uddamålet. 3-0 borta mot normalt svårslagna Freiburg var inte i överkant. Pierre-EMerick Aubameyang på topp gjorde två mål och ett assist senast och har nu varit inblandad i 11 av lagets 16 senaste mål framåt (7 mål, 4 assist). För två dagar sedan valde också lagets stjärna Marco Reus, som gjorde det första målet mot Freiburg, att skriva kontrakt för ytterligare 4 år och helt plötsligt andas det en viss optimism i klubben. De ligger nu 9:a i formtabellen senaste 6 omgångarna. Med seger på fredag kväll kliver de med all säkerhet upp på säker mark efter att det såg mörkt ut från sistaplatsen för en vecka sen.

Mainz har har det tyngre för tillfället och ligger på 15:e plats i formtabellen. I den tabellen som är viktig har de tappat viktig mark senaste omgångarna och ligger nu bara 3 poäng från nedlyttning, där Dortmund är först i kön av lag som vill komma ikapp och förbi. Skulle de förlora med 3 mål är Dortmund förbi på bättre målskillnad. Senaste omgången förlorade Mainz med 0-2 hemma mot Hertha Berlin som då låg på nedflyttningsplats. Att de fick sin målvakt utvisad efter dryga halvtimmen och straff emot sig bidrog givetvis och som en följd kommer andremålisen Kapinos stå mellan stolparna den här matchen. Mainz 05 förlorade också i speluppehållet mot Freiburg med 1-0 i en träningsmatch – samma lag som Dortmund slog med 3-0 senast.

Borussia Dortmund har vunnit 3 av de 4 senaste mötena lagen emellan med 2 mål och Mainz har generellt svårt för Dortmund då de också förlorat 8 av de 10 seanste mötena. De har heller inte vunnit borta mot Dortmund de senaste 9 försöken i alla tävlingar och när de kommer med dålig form och 0 segrar sista 9 bortamatcherna i ligan, så känns det som att det är troligt att Dortmund fortsätter med sin urladdning och slår Mainz 05 bekvämt. Vi lirar -1,5 mål till 1,98 hos Bet365.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*