Speltips 12/6: Polen – Nordirland

Match: Polen – Nordirland
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 18:00 – Söndag 12/6

Polen Logo               Nordirland Logo

Polen och Nordirland ska mötas i första omgången av grupp C. Polens resa till EM gick genom en av kvalets tuffaste grupper där man mötte Tyskland, Irland, Skottland, Georgien och Gibraltar. Man direktkvalificerade sig som grupptvåa, 1 poäng bakom Tyskland. Nordirland vann förvånande nog sin grupp men i motsats till Polen hade man kanske den lättaste gruppen av alla med Rumänien, Ungern, Finland, Färöarna och Grekland.

Liksom expertisen i övrigt tror vi Nordirlands äventyr är över innan det ens har börjat. Kyle Lafferty är lagets stjärna med 7 mål i EM-kvalet och då platsar han inte ens för Norwich i Premier League. Utlånad till Birmingham har han fått spela 143 minuter sen årsskiftet. Han väntas spela i den här matchen men gick tydligen av gårdagens träning på grund av en smäll, alternativt skada. Det finns dåligt med understöd från längre bak i planen och känslan är att Lafferty kommer bli alltför ensam och isolerad på topp.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Polen däremot har flera klasspelare som är nyckelspelare i stora lag runtom i Europa. Robert Lewandowski signerade nyligen ett nytt kontrakt med Bayern München och i kvalspelet gjorde han flest mål av alla spelare med sina 13. Bredvid sig har han unge Milik från Ajax som stog för 6 mål och Polen som lag gjorde också flest mål av alla lag med 33 framåt. Detta alltså i en mycket tuff grupp, där förvisso Gibraltar fick agera slagpåse.

Vi kan inte se att Polen ska klanta till det och förlora poäng i öppningsmatchen mot Nordirland och även om oddsen inte är värst höga och dessutom rasat, ser vi värde i vad som erbjuds just nu. Adam Nawalka som tog över Polen för 3 år sen när man missade VM har fått spelarna att dra åt samma håll och man spelar en offensiv och modern fotboll. Man jobbar för varandra och är heller inte rädda för att ta jobbet, något man inte minst visade mot Tyskland två gånger om i kvalet. På hemmaplan vann man med 2-0. Med Tyskland i gruppen åter igen är matchen mot Nordirland en match som måste vinnas för alla de andra lagen, om man vill ta sig vidare i turneringen. Vi tror inte Polen missar chansen.

Speltips: Polen vinner till oddset 1,73
Spelbolag: Bet365 – Världens största spelbolag!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*