Speltips 12/1: Aston Villa – Crystal Palace

Match: Aston Villa – Crystal Palace
Marknad: Asian Handicap (Vad betyder AH?)
Spelstopp: 20:45 – Tisdag 12/1

Aston Villa Logo               Crystal Palace Logo

Båda lagen spelade FA-cupen i lördags och kommer in i den här matchen med bara två dagars vila. Aston Villa lyckades inte slå ut Wycombe Wanderers som normalt håller till i League Two, tre divisioner lägre än Premier League, då matchen slutade 1-1 på bortaplan. Crystal Palace å andra sidan åkte till en tuff bortamatch i Southampton där man faktiskt vann med 2-1 efter mål av Ward och Zaha. Båda lagen ställde upp med i stort sett bästa möjliga lag vilket förvånar oss i Aston Villas fall. Kanske var Remi Gardes plan att krossa Wycombe Wanderers och därmed sprida en glädje i truppen och en prestation man kunde bygga vidare på inför framtiden. Om det var så gick den planen i baklås.

Man har nu 16 raka tävlingsmatcher utan seger och även om man spelat till sig några poäng på sistone genom oavgjorda resultat har man ändå tappat mark eftersom man förlorade de två senaste ligamatcherna som båda var sexpoängsmatcher, mot bottenkonkurrenterna Norwich och Sunderland. Det såg illa ut redan tidigare men nu har man alltså hela 11 poäng upp till säker mark och frågan är hur mycket moral som finns kvar i truppen efter flera veckors tunga resultat emot.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Crystal Palace borde liksom Aston Villa komma in i den här matchen med slitna kroppar efter det hektiska julschemat samt cupmatch för 3 dagar sedan. Skillnaden är att man har fina resultat bakom sig som höjer både moral och självförtroende. Man har bara förlorat 1 av sina senaste 8 tävlingsmatcher och det var mot vad som verkar vara ett pånyttfött Chelsea under Guus Hiddink. Man har också tagit sig an Southampton två gånger om, Stoke och Everton som är klasser bättre än Villa just nu, för att inte nämna krossen med 5-1 mot Newcastle.

Även om vi tycker Aston Villas spelarmaterial inte är helt under isen kvalitetsmässigt, spelare för spelare, så ser det just nu inte heller ut som att Remi Garde ska lyckas göra ett lag av dom. Crystal Palace kan försvara och om man inte Palace lyckas släppa in mål tidigt måste Villa i alla lägen fram för 3 poäng. Då är Crystal Palace ett av de värre lagen att möta. Tillgänglig frontlinje är vass och man stärks nu också upp av Sako som är tillbaka från skada och fick en dryg halvtimmes spel senast.

Speltips: Crystal Palace(+0,25) vinner till oddset 2,15
Spelbolag: Bet365 – Recension för världens största spelbolag!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*