Speltips 11/12: Mainz – Stuttgart

Match: Mainz – Stuttgart
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 20:30 – Fredag 11/12

              
Det spelas även hockey i Hockeyallsvenskan under fredagen,. Spelbloggare.se har ett speltips ute för AIK – Mora.

Under fredagskvällen spelas det en match i Bundesliga, där Mainz möter Stuttgart på Coface Arena. Mainz har häng på Europaplatserna och Stuttgart kämpar, precis som de två senaste säsongerna, för att undvika nedflytting.

Efter en tung period i slutet av September och nästan hela Oktober så har Mainz hittat formen igen och har 5 raka matcher utan förlust, där man tagit 11 poäng och gjort 10 mål. Man har dessutom 2 pålitliga målskyttar i Malli och Mutō, som båda återfinns i topp 10 i skytteligan. I senaste matchen, borta mot Hamburg, klev dessutom spanjoren Samperio fram och gjorde två mål samt spelade fram till det tredje i 3-1 segern. Så det är ett Mainz i god form och med gott självförtroende som ska ta emot Stuttgart.

 

För Stuttgarts del ser det mörkare ut. Laget klarade sig kvar i högsta ligan förra säsongen genom att vinna de tre sista matcherna efter att ha legat på nedflyttningsplats större delen av säsongen. Det verkar som de får förlita sig på något liknande den här säsongen, då man återigen återfinns i botten av tabellen med bara 11 inspelade poäng efter 15 omgångar. Ett ännu större problem är att försvaret dessutom läcker väsentligt och de 36 mål man släppt in är klart flest i ligan och ungefär 10 mål mer än de andra bottenlagen. Det gäl,ler särskillt på bortaplan, där man bara tagit 4 poäng och släppt in 20 mål på 7 matcher. Som om inte det vore nog så repporterades det även under torsdagkvällen att lagets bästa målskytt, Daniel Didavi, kommer att missa matchen på grund av höftproblem. Därmed försvinner både lagets bästa målskytt och den spelare med flest assists den här säsongen.

Vi såg Mainz som klara favoirter här, så när nyheten om att Syuttgarts bästa spelare, Didavi, inte spelar matchen ser vi ett klart värde i de 2,11 som erbjuds på 24hbet. Vi passar därför på att lägga ett spel samtidigt som vi publicerar speltipset, då vi förväntar oss att oddset kommer att sjunka en del under morgondagen.

Speltips: Mainz vinner till oddset 2,11
Spelbolag: 24hbet

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*