Speltips 11/10: Finland – Nordirland

Match: Finland – Nordirland
Marknad: Asian HandicapVad betyder AH?
Spelstopp: 18:00 – Söndag 11/10

Finland               Nordirland Logo

Ute efter NHL-tips? Spelbloggare.se har ett ute för när Senators tar emot Canadiens.

Nordirland har skrivit historia genom att kvalificera sig till EM i Frankrike nästa år. För några dagar sedan slog man Grekland med 3-1 på hemmaplan och säkrade därmed avancemang. Man leder gruppen på 20 poäng med resultatraden 6-2-1 och 15-7 i målskillnad, medan motståndet parkerar på fjärdeplats utan någon annat att spela för än ära och heder. Nordirland har gruppsegern att spela för och vi tror därför att man sparat på festandet till en annan gång. Man kommer inte åka till Finland och vara nöjda med att förlora.

Kyle Lafferty i Nordirland, som annars inte presterat stort i sina klubblag senaste säsongerna, har stått för 7 av Nordirlands 15 baljor framåt. Stjärnor som Zlatan, Dzeko och Rooney har gjort lika många för sina landslag i kvalet, med skillnaden att de fått möjlighet att göra ett eller flera mål på straff. Senast var Lafferty avstängd och lagets ”stjärna” kommer därmed vara utvilad.

Det ska bli spännande att se vad Hasse Backe hittar på i den här matchen. Kommer han låta grundstommen i laget få spela för sin heder och möjligtvis för sin fortsättning i landslaget, eller kommer han låta så mycket nytt blod som möjligt få chansen? Sen han kom in i mitten på augusti har man slagit Grekland och Färöarna med 1-0 för att nu senast tappa en 1-0 ledning sent mot Rumänien. Man kommer inte ge bort segern till Nordirland men med dagens förutsättningar känns det som att både klass och motivation tillhör gästerna.

Vi tycker därmed inte att Finland ska vara så givna favoriter här. Försvaret vill man alltid ska fungera och det kan bli en svårspelad match för båda lagen, varför vi väljer det asiatiska alternativet och spelar Nordirland(0) som motsvarar pengarna tillbaka vid oavgjort. Trots det får man långt över 2 gånger pengarna i odds hos Pinnacle och andra spelbolag.

Speltips: Nordirland(0) asian till oddset 2,51
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*