Speltips 11/1: Clemson Tigers – Alabama Crimson Tide

Match: Clemson Tigers – Alabama Crimson Tide
Marknad: Spread (Vad innebär spread?)
Spelstopp: 02:30 – Tisdag 12/1

              
Det är dags för final i Collegefotbollen, obesegrade Clemson Tigers ställs mot Alambama Crimson Tide, som förlorat en match men nu har 11 raka vinster.

På nyårsafton hade vi ett speltips där vi rekade Clemson att vinna sin semifinal till fina 2,55 gånger pengarna. Vi byggde det framförallt på att man hade ett bättre defense och att deras QB DeShaun Watson är ett farligt vapen på offense, då han både kan passa och springa sig till 1st downs om det behövs. I den här matchen blir det dock tuffare då Alabama har vad som anses vara collegefotbollens bästa försvar, utan några svagheter. Däremot har de en klar styrka, det går inte att springa mot Alabama. Ytterligare ett problem Clemson har är att den stora stjärnan på defense, Shaq Lawson, forfarande dras med den knäskada han drog på sig i semifinalen och bedömmer själv att det är 60% chans att han kan spela. Men även om han kan spela så får det antas att han kommer att hämmas av skadan.

 

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Alabama kommer till finalen som relativt stor favorit att vinna och den största anledningen är deras defense, i semifinalen mot Michigan State lät de inte motståndarna göra en enda poäng. Dessutom har man runningbacken Derrick Henry, som vann Heisman Trophy som bästa spelare i collegefotbollen. Sedan finns Jake Coker som QB med en grupp hyfsade receivers som kan ta till luften när det behövs. Clemson kommer att tvingas använda sin front 7 på defense till att få stopp på Derrick Henry och det kommer att ge Alabama chanser till enkla yards på passningar då deras receivers antagligen kommer att möta single coverage större delen av matchen.

För att sammanfatta så har Clemson en bättre QB, men det är antligen enda lagdel de är starkare, Alambama har bättre runningback, bättre offense line och bättre defense. När man väger samman det så har vi inget tvivel om att Alabama vinner med minst en touchdown och täcker handikappet på -6.5. Vi skulle inte bli det minsta förvånade om Alabama vinner med minst 14 poängs marginal.

Speltips: Alabama -6.5 till oddset 1,925
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*