Speltips 10/6: Frankrike – Rumänien

Match: Frankrike – Rumänien
Marknad: Över/under
Spelstopp: 21:00 – Fredag 10/6

Frankrike Logo               Rumänien Logo

Frankrike är favorit att vinna EM på hemmaplan och nog har man ett slagkraftigt lag som på pappret skulle kunna gå hela vägen, även om man inte gjort det bra i mästerskapen de senaste 16 åren. Paul Pogba är mannen som ska gå i Platinis och Zidanes fotspår och leda laget till seger och det redan som 23-åring. Offensivt har man allt som krävs för att lyckas och frågan är väl om försvaret håller mot de bättre lagen. I vintras släppte man in 2 mål och förlorade mot England och under våren har man släppt in 2 mål mot både Holland, Ryssland och Kamerun. Förbundskapten Didier Deschamps har hur som helst fått det franska landslaget att spela som ett lag igen och efter terrordåden den 13 november har fotbollens betydelse och symbolvärde stärkts. Huruvida det är en fördel att som värdnation inte ha fått spela ett kval kan diskuteras men de senaste dryga 50 åren har just värdnationen vunnit 3 av 14 EM-slutspel.

Här möter man gruppens på pappret nästsämsta lag i Rumänien som spelar ett väldigt lågt försvarsspel och som bara släppte in 2 mål under EM-kvalet. Man är väldigt organiserade i sitt försvarsspel och har en tydlig spelidé. Nu spelade de i den kanske minst skräckinjagade kvalgruppen, där Nordirland vann och Grekland floppade.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Vi har redan nämnt Frankrikes styrkor och våra frågetecken kring försvaret. Rumänien är bra organiserade bakåt men vad innebär det att spela ett EM-slutspel? Om Frankrike gör ett mål i första halvlek måste man börja blotta sig bakåt varken man vill eller inte. Det har blivit 19 mål i Frankrikes 4 träningsmatcher sen mars och för Rumäniens del har det blivit 16 mål på 5 spelade matcher sen mars. Nu senast 5-1 mot Georgien och förlust 3-4 mot Ukraina.

Vi tycker man fokuserar för mycket på att Rumänien bara släppt in 2 mål under kvalet här och lockas av överspelet. Med ett tidigt Frankrike-mål är det sannolikt över men vi ser heller inte bort i från att Rumänien kan göra både ett och två mål.

Speltips: Över 2,5 mål till oddset 2,07
Spelbolag: Pinnacle Sports – Tippa 12 EM-matcher rätt och vinn $50,000

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*