Speltips 10/3: Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur

Match: Borussia Dortmund – Tottenham Hotspur
Marknad: 1-x-2
Spelstopp: 19:00 – Torsdag 10/3

Borussia Dortmund               Tottenham Hotspur Logo
Dortmund och Tottenham har liknande lägen i ligan, båda ligger på andra plats 5 poäng efter ledaren och båda spelade oavgjort i senaste omgången i seriespelet. Under torsdagen möts de i första matchen i Europa Leagues åttondelsfinaler.

Dortmund visat klart bäst form i Bundesligan fram till att man spelade 0-0 mot Bayern München i senaste omgången. Med 4 segrar och en oavgjord på 5 senaste matcherna är man fortfarande bästa lag i serien över den tidsperioden, men det känns som att en del av momentumet försvann när man inte lyckades ta chansen att spetsa till guldstriden på hemmaplan. Anfallaren Aubameyang visar dock fortfarande fin målform, trots att det inte blev något mål mot Bayern. Här ska han ha god chans att revanschera sig.

Sveriges Schysstaste Bonus!

Sätt in en hundring och få 500kr att spela för!

Tottenham radade upp 6 segrar i ligan innan det tog stopp. Efter förlust mot West Ham och 2-2 mot Arsenal i senaste två omgångarna så har man återigen tappat mark mot överraskningen Leicester. De flesta tror dock fortfarande att Leicester ska tappa på slutet och då ligger Tootenham där bakom och jagar med bättre målskillnad. Det märks även att Premier League är vad som har högsta prioritet då man låter Danny Rose och Eric Dier stanna kvar i England. Officiellt på grund av småskador och att de behöver vila, men hade det varit en match i Premier League så hade de antagligen spelat. Man saknar även Alli, som är avstängd efter för många gula kort. Precis som Dortmund har man dock en riktig målskytt, i form av Harry Kane, i laget. Det sägs att han ska starta mot Dortmund, men frågan är hur länge han spelar, då han fått sparsamt med tid i Europa League tidigare för att spara honom till matcherna i Premier League.

Som man kan tyda av texten ovan så tror vi att Dortmund lägger mer kraft på Europa League. Tottenham känner att man har en reell chans att vinna Premier League för första gången och vinna högsta divisionen i England för första gången på mer än 50 år. Man kommer inte att göra någonting som riskerar det och Europa League är av mindre betydelse. Vad innebär då det i praktiken? Dortmund är starkare hemma på Signal-Iduna-Park och vi tror att de kommer att skaffa sig ett bra utgångsläge inför returen genom att vinna mot ett Tottenham som redan nu har matchen mot Aston Villa i tankarna.

Speltips: Dortmund vinner till oddset 1,613
Spelbolag: Pinnacle Sports – Högst odds online!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*