Speltips 10/10: Norge – Malta

Match: Norge – Malta
Marknad: Asian HandicapVad betyder AH?
Spelstopp: 18:00 – Lördag 10/10

Norge               Malta

Om ett målskyttsspel från matchen mellan Bosnien-Herzegovina och Wales lockar bjuder Spelbloggare.se på just detta!

Vi gick emot Norge när man slog Kroatien vid senaste landslagsuppehållet och vi gör det samma igen. Den gången var vi med facit i hand helt fel ute. Den här gången är vi övertygade om att man blivit för stora favoriter hemma på Ullevaal. Man är ett bra lag och kommer antagligen vinna den här matchen, men när slog man ett lag med 3 mål senast?

Faktum är att man gjorde det senast just mot Malta, på bortaplan i EM-kvalet, där siffrorna skrevs till 3-0. Märk väl att det resultatet var i överkant av hur matchbilden såg ut! Går vi ännu lite längre tillbaka hittar vi en 3-0 seger borta mot Nordirland februari 2012 i en vänskapsmatch. Då har man ändå mött lag som Förenta Arabemiraten (0-0), Estland (0-1) och Azerbajdzjan (0-0) på hemmaplan sen dess. Poängen är att det inte är lätt att gå ut och köra över ett lag trots ett stort favoritskap. 1-0 räcker för att sätta press på Italien och hålla Kroatien bakom sig.

Malta har förvisso bara plockat 2 poäng i gruppspelet med målskillnad 3-13 men de är inte direkt några slagpåsar. Man har kryssat mot Azerbajdzjan (2-2) och slagit Litauen i en vänskapsmatch (2-0) nyligen. I de fyra matcher man spelat mot Italien och Bulgarien har man förlorat knappt med 1-0 i tre av dessa samt spelat 1-1 borta mot Bulgarien.

Det finns småskador i båda lägren men inget som påverkar i stort. Det argumenteras för att Norge kommer gå för att göra ”så många mål som möjligt” här då det kan ge ett lättare motstånd om det till slut blir en playoff-plats. Vi tycker det är ett dumt argument och de kommer inte tappa tålamodr och helt plötsligt riskera baklängesmål för att man vill göra fler mål framåt. 1-0 räcker och spelet här bygger på att man helt enkelt blivit för stora favoriter mot ett hårt krigande Malta.

Speltips: Malta(+2,25) asian till oddset 1,77
Spelbolag: Bet365 – Livestreamar tusentals matcher gratis!

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*