Inför NFL: AFC North

AFC North är en av de jämnare divisionerna där tre lag slåss om titeln och samtliga är slutspelskandidater. Vi går igenom lagen och ger våran syn på vilket lag vi tror vinner.

 

Pittsburgh Steelers Logo

Pittsburgh Steelers har divisionen bästa offense och antagligen en av de bäst i ligan när alla spelare är tillgängliga igen. I Antonio Brown har man en av ligans bästa wide receivers och Le’Veon Bell är en av de bästa running backs. Med Martavis Bryant som andra receiver så finns det gott om möjligheter för Ben Roethlisberger att hitta en öppen spelare för sina passningar. Problemet är att Bell är avstängd de första 2 matcherna och Bryant de första 4. Det innebär ett avbräck för laget och tillsammans med det faktum att defense lämnar en del att önska gör att Pinnacle har oddset 3,680 på att Pittsburgh Steelers vinner AFC North.

 

Cincinnati Bengals Logo

Cincinnati Bengals har talang på både offense och defense. Med Jeremy Hill och Giovani Bernard som running backs så har man goda chanser att kunna kontrollera matchklockan genom sitt markspel och ett defense som inte är dominant, men som kan kliva fram när det behövs och få stopp på motståndarna, det kommer dock inte att bli någon större mängd sacks. Laget har en bra balans men frågan är om Andy Dalton kan ta ett steg till i utvecklingen i sin 5:e säsong. Han är en fullgod QB, men känns inte som en quarterback som kan vinna mästerskap och han behöver minska misstagen och antal interceptions om Bengals ska kunna vinna AFC North, något som ger 3,170 gånger pengarna på Pinnacle.

 

Baltimore Ravens Logo

Baltimore Ravens har ett bra defense och med 49 sacks förra säsongen var de ett av de lag som nådde motståndarnas QB flest gånger. Problemet är om de inte kan tackla QBn, då deras secondary saknar rutin på högsta nivå. Offense ser ut som det brukar för Ravens, bra spelare överlag, men de riktiga stjärnorna saknas. Baltimore Ravens har dock klarat att vinna 2 Super Bowls tack vare ett dominant defense och ett offense som gör sitt jobb. Men den här säsongen känns inte defense lika dominant och även om de är favoriter till att vinna AFC North hos alla bookmaker så tror vi inte att de kommer att hamna i topp. ComeOn ligger dock högst med oddset 2,30 för den som vill spela på dem.

 

Cleveland Browns Logo

Cleveland Browns är den riktiga outsidern i divisionen. De har ett riktigt bra secondary på defense, så motståndarna kommer inte att kunna passa hur de vill och klarar de att få stopp på motståndarnas running backs så har de chansen i de flesta matcher. Offense lider av att man har samlat på sig lite för många medelmåttor. Inte till den grad att det nödvändigtvis är dåliga spelare, men man saknar matchvinnare. Man har dock en bra bredd när det gäller receivers, men frågan är om Josh McCown kan få fram bollen till dem. Han går in i sin 13:e säsong i ligan och har spenderat den mesta tiden som back-up. Pinnacle erjuder oddset 16,280 på att Cleveland Brown vinner AFC North. Vi har dock svårt att se något scenario där de skulle klara av det, så inte ens som ett chansspel känns det värt någon insats.

 

Vem som vinner AFC North känns som ett öppet race mellan Steelers, Bengals och Ravens. Men vi tror att Steelers kan dra längst strået till fina 3,680 gånger pengarna. Däremot tror vi att de kan få svårare när det blir dags för slutspel om deras defense inte höjer sig ett par nivåer under säsongen.

Speltips: Pittsburgh Steelers vinner AFC North @ 3,680 på Pinnacle.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*