15 minuter med vår NBA-expert

Efter en fantastisk månad av speltips där 66,7% av spelan har suttit med en ROI på 126% ville vi sätta oss ner och ta en pratstund med personen bakom siffrorna.

VinnOnline: Var kommer intresset för basket och NBA ifrån?

Basket Gurun: Intresset har funnits där sedan jag var liten och sedan dess så har jag ju spelat basket på elitnivå på båda sidor om atlanten. Det är en erfarenhet som hjälper nu när det gäller att analysera matcher på ett metodiskt sätt.

VinnOnline: Vem är din favoritspelare?

Basket Gurun: Det måste nog vara David Robinson, älskade Twin Towers kombinationen med Tim Duncan. Det går säkert att se i mina speltips ibland att jag tycker om starka spelare under korgen.

VinnOnline: Vi närmar oss med snabba steg All Star uppehållet så vi tänkte höra lite om vad du tycker om säsongen så här långt. Vilken spelare har varit bäst?

Basket Gurun: Det blir svårt att inte välja Stephen Curry, vilken fantastisk säsong han och Golden State har haft. Curry ligger topp 10 i poäng snitt, assist och i antal satta treor. Att han inte levererar extraordinära siffror är för han ofta inte behöver spela mer än 3 quarters då de leder med 30. Självklart har skador på Kevin Durant och Lebron James spelat in i ekvationen.

VinnOnline: Vilket är bästa laget?

Basket Gurun: Det står egentligen mellan 2 lag som spelar otroligt bra i Golden State Warriors och Atlanta Hawks, eller San Antonio East som man kan kalla dem. Atlanta spelar en otrolig lagbasket där det inte finns några egon. Bra försvar och alltid villiga att lägga en extra passning. Golden State är mer showtime och det regnar treor och vinster med 30-40 poäng. Jag tror jag får lägga min röst på bästa underhållningen och Golden State. I år ser de också ut att ha det djup som saknats för att utmana om titeln.

VinnOnline: Vem är bästa coachen?

Basket Gurun: Kanske lite orättvist men Steve Kerr kommer inte ens in i bilden för mig. Det är helt mellan Jason Kidd i Milwaukee Bucks och Mike Buckenholzer i Atlanta. Kidd har varit fantastisk med ett ungt lag som ingen trodde på och hade det inte varit för tunga skador hade de kunnat göra en lång run i slutspelet. Det är en sak att låna San Antonios spelstil, men att göra det och få samma resultat utan Parker och Duncan är fenomenalt. Man har inte en spelare i top 30 i poäng för säsongen vilket visar vilket lagbygge det är. Och när man väger in förra säsongen måste rösten gå till Mike i Atlanta.

VinnOnline: Har du något tips till de som spelar på NBA eller funderar på att börja?

Basket Gurun: Försök hänga med i allt som händer och ha koll på form. Om man inte har tid så är ett bra tips att titta in här hos www.vinnonline.se där vi alltid har minst 1 speltips på NBA per dag. Tänk också på att vänta så länge som möjligt med att lägga era spel så det är helt klart om någon vilas eller inte.

VinnOnline: Tack för pratstunden! Kom ihåg att ni kan följa vår experts tips här på www.vinnonline.se dagligen.

Lämna ett svar

Din e-post kommer inte att visas. Nödvändiga fält är markerade *

*